Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΕΤ 4058/21-04-2021

ΑρχικήΝομοθεσίαΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΕΤ 4058/21-04-2021
spot_img

Εγκύκλιος 4058/21-04-2021 “Εφαρμογή ΚΥΑ 1408/274009/ΦΕΚ Β΄/9-10-2020
Κατάταξη των επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας – Συχνότητα επισήμων ελέγχων”

Στην εν λόγω ΚΥΑ, τα κριτήρια κατάταξης που λαμβάνονται υπόψη εντάσσονται σε δύο βασικές κατηγορίες:
α. κριτήρια που σκιαγραφούν την εγγενή επικινδυνότητα μιας επιχείρησης και σχετίζονται με σταθερά χαρακτηριστικά της ή αλλιώς σταθερές εγγενείς παραμέτρους (προφίλ και μέγεθος) και
β. κριτήρια που σχετίζονται με τη δυναμική επικινδυνότητα και αντικατοπτρίζουν την προσαρμογή της επιχείρησης στις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, αλλά και την προσήλωσή της σε αυτές σε βάθος χρόνου (υφιστάμενο επίπεδο συμμόρφωσης, αξιοπιστία/αποτελεσματικότητα ιδίων ελέγχων, ιστορικό και υπαιτιότητα σε περιστατικά).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο