Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέος Κανονισμός για την ταξινόμηση της ουσίας βαμβερμυκίνη ως προς το ΑΟΚ της σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης

ΑρχικήΝέαΝέος Κανονισμός για την ταξινόμηση της ουσίας βαμβερμυκίνη ως προς το ΑΟΚ της σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης
spot_img

Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/634 της Επιτροπής για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 37/2010 όσον αφορά την ταξινόμηση της ουσίας βαμβερμυκίνη σχετικά με το ανώτατο όριο καταλοίπων της σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Η ουσία βαμβερμυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται στα ζώα κυρίως για την αναπτυξιακή του δράση. Περιλαμβάνεται ήδη στον πίνακα 1 του παραρτήματος του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 37/2010 της Επιτροπής, με την υφιστάμενη καταχώριση να ταξινομείται στην κατηγορία «Δεν απαιτείται ΑΟΚ».

Το 2019 η Huvepharma NV υπέβαλε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αίτηση για την επέκταση της υφιστάμενης καταχώρισης για τη βαμβερμυκίνη στους ιστούς κοτόπουλου.

Η Επιτροπή, έλαβε υπόψη τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που διατυπώθηκε στις 15 Ιουλίου 2021, η οποία συνέστησε τον καθορισμό αριθμητικών ΑΟΚ για τη βαμβερμυκίνη για χρήση σε κοτόπουλα, όσον αφορά τους μυς, το δέρμα και τον λιπώδη ιστό σε φυσική αναλογία, το ήπαρ και τους νεφρούς, αλλά όχι για χρήση σε ζώα που παράγουν αυγά για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Λαμβανομένης υπόψη της γνώμης του Οργανισμού, κρίθηκε σκόπιμο να καθοριστεί το συνιστώμενο ΑΟΚ για τη βαμβερμυκίνη στους ιστούς κοτόπουλου και να παρεκταθεί σε άλλα είδη πουλερικών αλλά όχι στα αυγά πουλερικών.

Συνεπώς, το παράρτημα του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 37/2010 τροποποιείται σύμφωνα με το παράρτημα του νέου κανονισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το νέο Κανονισμό και το παράρτημά του με τα όρια της βαμβερμυκίνης, στο πιο κάτω αρχείο

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα