Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3 καθημερινές τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο στο δέρμα μας

ΑρχικήΟικιακά3 καθημερινές τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο στο δέρμα μας
spot_img

cibum team

Όταν πρόκειται για λαμπερή, νεανική επιδερμίδα, η πρώτη σκέψη είναι το κολλαγόνο.

Σχεδόν όλα όσα κάνουμε για τη φροντίδα της υγιούς γήρανσης του δέρματος μπορούν, σε κάποιο επίπεδο, να αναχθούν στη δομική πρωτεΐνη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι νυχτερινές θεραπείες περιέχουν δραστικές ουσίες όπως η ρετινόλη ή το γλυκολικό οξύ, καθώς αυτές μπορούν να διεγείρουν την απόκριση του κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο, όπως αναφέρει το mindbodygreen.com, αποτελεί κάτι σαν τη «σκαλωσιά» για το δέρμα μας. Είναι αυτό που κάνει το πρόσωπό μας σφριγηλό, ελαστικό και ανθεκτικό, όλα μαζί. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, μειώνεται, εξαιτίας πραγμάτων, όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η διατροφή και το στρες: τα περισσότερα σημάδια πρόωρης γήρανσης -όπως η χαλάρωση και οι ρυτίδες- αποδίδονται στη μείωσή του και στους γερασμένους ινοβλάστες.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί καταβάλλεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής του κολλαγόνου στον οργανισμό μας.

3 καθημερινές τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο στο δέρμα μας

  1. Εσπεριδοειδή

Όταν σκέφτεστε εσπεριδοειδή, μάλλον θα έχετε στο νου σας τη βιταμίνη C. Το δέρμα σας χρειάζεται βιταμίνη C για να συνθέσει κολλαγόνο. Γι’ αυτό βοηθά το να πίνουμε χυμούς από εσπεριδοειδή και να στύβουμε ένα λεμόνι στο πρωινό μας ποτήρι με νερό. Δεν διεγείρει απλώς την παραγωγή κολλαγόνου, σταθεροποιεί και εκείνο που ήδη έχουμε, οδηγώντας σε συνολική μείωση των ρυτίδων.

  1. Ασπράδια αυγών

Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία για τις πρωτεΐνες. Και κάθε τύπος πρωτεΐνης – όπως το κολλαγόνο στο δέρμα ή η κερατίνη στα μαλλιά – έχει διαφορετική σύνθεση αμινοξέων. Έτσι, το να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στην κατανομή των αμινοξέων στον οργανισμό μας μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε κατά νου. Τα αυγά, συγκεκριμένα τα ασπράδια τους, περιέχουν αμινοξέα γλυκίνης και προλίνης, τα οποία αποτελούν το κολλαγόνο.

  1. Ξηροί καρποί

Άλλο ένα πλεονέκτημα στη μακρά λίστα των θετικών στοιχείων, που προσφέρουν οι ξηροί καρποί. Περιέχουν ψευδάργυρο και ο ψευδάργυρος στην πραγματικότητα στηρίζει τους ινοβλάστες, τα κύτταρα δηλαδή που δημιουργούν το κολλαγόνο. Στην πραγματικότητα, αυτό το μέταλλο μπορεί να λειτουργήσει και ως αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας τα λιπαρά του δέρματος και αυτούς τους πολύτιμους ινοβλάστες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο