Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρώγοντας με τα χέρια… Η κατάργηση μαχαιροπίρουνου προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία

ΑρχικήΟικιακάΤρώγοντας με τα χέρια... Η κατάργηση μαχαιροπίρουνου προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία
spot_img

Με αφορμή το βίντεο ενός TikToker, δημιουργήθηκε η απορία αν πράγματι το φαγητό με τα χέρια αντί για μαχαιροπίρουνα προσδίδει μια καλύτερη εμπειρία φαγητού.

 Ο Emmanuel (@MotivatedByE) είναι ένας influencer φαγητού από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, o οποίος έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές συνολικά στην πλατφόρμα Tik Tok. Στα βίντεό του μοιράζεται όλες τις εμπειρίες του από δείπνα σε διάφορα εστιατόρια, τις μαγειρικές του ικανότητες και διάφορα αστεία στιγμιότυπα.

Πρόσφατα, επισκέφτηκε το εστιατόριο Don Ciccio Osteria στο Hampstead της Μεγάλης Βρετανίας με την κοπέλα του, για να απολαύσει ιταλική κουζίνα. Η επίσκεψή του αφορούσε μια συνεργασία με το The Fork στα πλαίσια της εμπειρίας δείπνου “χωρίς χέρια”, “The Hand Glee”.

@motivatedbye

The UK’s best discovery and booking platform TheFork has given us the permission to get hands-on with food wherever we are. That means in restaurants, at home – its hand over the fork! #HandsGleeDining #ad

♬ Feel the Groove – Trapaholics

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο TikToker και η κοπέλα του απολαμβάνουν τα πάντα με τα χέρια τους, περιγράφοντας την εμπειρία ως πολύ καλύτερη από ότι περίμενε. Περιγράφει πως με αυτόν τον τρόπο οι υφές και οι γεύσεις τονώνουν τις αισθήσεις πολύ περισσότερο.

Πολλά άτομα σχολίασαν πως συμφωνούσαν με αυτή τη μέθοδο, γεγονός που μάλιστα υποστηρίζεται και από μια βρετανική έρευνα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, που διεξήχθη με 2.500 Βρετανούς αυτό το μήνα από την πλατφόρμα κρατήσεων Τhe Fork αποκαλύφθηκε ότι το 25% των Βρετανών τρώνε “κρυφά” με τα χέρια τους.

Αλλά η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από την επιστήμη.  Ο καθηγητής Charles Spence, πειραματικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Glascow Live πως το να τρώει κανείς με τα χέρια του είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την υφή και τη γεύση του φαγητού, καθώς και μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Προσθέτει πως αυτή η μέθοδος προσφέρει τόσα οφέλη, καθώς ο καταναλωτής έχει απόλυτη επίγνωση του τι τρώει.

Άλλωστε, και πολλά δημοφιλή φαγητά, όπως το σουβλάκι και τα τακος τρώγονται σχεδόν αποκλειστικά με τα χέρια. Ο Emmanuel, ενθαρρύνει άλλους να δοκιμάσουν την τάση, η οποία θα ήταν ακόμα πιο δημοφιλής, αν ο κόσμος δεν αισθανόταν τόση ντροπή σε δημόσια μέρη, εξαιτίας του σαβουάρ βιβρ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα