Θέλετε να διατηρείτε το ψωμί σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Δείτε πώς με ένα πολύ απλό κόλπο.
Αρκετά γεύματα της ημέρας μας περιλαμβάνουν ψωμί. Και ενώ τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα φρέσκο ψωμί, είναι αρκετά δύσκολο να διατηρηθεί φρέσκο για πάνω από 1-2 μέρες. Εν μέσω κρίσης, δεν μπορούμε, φυσικά, να αγοράζουμε διαρκώς καινούρια καρβέλια καθημερινά ούτε και να σπαταλάμε ψωμί πετώντας το.
Τη λύση σε αυτό προσφέρει ένας ειδικός σε ζητήματα καταναλωτών και συνιδρυτής της κοινότητας εξοικονόμησης χρημάτων LatestDeals.co.uk, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Mirror, o Tom Church. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ραβδί σέλινο από ένα ματσάκι. Δεδομένου ότι ένα ματσάκι σέλινο με σχεδόν 10 κοτσάνια κοστίζει περίπου 40 με 50 λεπτά κατά μέσο όρο, αλλά το ψωμί είναι 4 φορές ακριβότερο, το κόλπο αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα στα εβδομαδιαία ψώνια σας.
Σύμφωνα με τον Church, εάν, για παράδειγμα, το ψωμί του τοστ σας έχει μουχλιάσει, ένα κλωνάρι σέλινο θα απορροφήσει όλη την υγρασία από το ψωμί. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και ως μέθοδος διατήρησης του ψωμιού, προκειμένου να αποφύγετε εξολοκλήρου τη μούχλα για περισσότερο διάστημα, άρα και τις επιδρομές σας στο φούρνο ή το σουπερμάρκετ.