Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατηρήστε το ψωμί σας φρέσκο με… ένα κλωνάρι σέλινο

ΑρχικήΟικιακάΔιατηρήστε το ψωμί σας φρέσκο με... ένα κλωνάρι σέλινο

Θέλετε να διατηρείτε το ψωμί σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Δείτε πώς με ένα πολύ απλό κόλπο.

Αρκετά γεύματα της ημέρας μας περιλαμβάνουν ψωμί. Και ενώ τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα φρέσκο ψωμί, είναι αρκετά δύσκολο να διατηρηθεί φρέσκο για πάνω από 1-2 μέρες.  Εν μέσω κρίσης, δεν μπορούμε, φυσικά, να αγοράζουμε διαρκώς καινούρια καρβέλια καθημερινά ούτε και να σπαταλάμε ψωμί πετώντας το.

Τη λύση σε αυτό προσφέρει ένας ειδικός σε ζητήματα καταναλωτών και συνιδρυτής της  κοινότητας εξοικονόμησης χρημάτων LatestDeals.co.uk, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Mirror, o Tom Church. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ραβδί σέλινο από ένα ματσάκι. Δεδομένου ότι ένα ματσάκι σέλινο με σχεδόν 10 κοτσάνια κοστίζει περίπου 40 με 50 λεπτά κατά μέσο όρο, αλλά το ψωμί είναι 4 φορές ακριβότερο, το κόλπο αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα στα εβδομαδιαία ψώνια σας.

Σύμφωνα με τον Church, εάν, για παράδειγμα, το ψωμί του τοστ σας έχει μουχλιάσει, ένα κλωνάρι σέλινο θα απορροφήσει όλη την υγρασία από το ψωμί. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και ως μέθοδος διατήρησης του ψωμιού, προκειμένου να αποφύγετε εξολοκλήρου τη μούχλα για περισσότερο διάστημα, άρα και τις επιδρομές σας στο φούρνο ή το σουπερμάρκετ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα

Αναλύσεις σε 125 δείγματα τυριών λιανικής αποκάλυψε την παρουσία σημαντικών ποσοτήτων βιογενών αμινών - Οι συστάσεις των επιστημόνων

Νέο σεμινάριο Food Defense training course του TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα