Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφολόγοι: «Μην πετάτε ΠΟΤΕ την πέτσα στο φιλέτο σολομού»

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔιατροφολόγοι: «Μην πετάτε ΠΟΤΕ την πέτσα στο φιλέτο σολομού»
spot_img

Τα οφέλη από την κατανάλωση της λιπαρής πέτσας είναι πολύ περισσότερα από τους πιθανούς κινδύνους

Η διατήρηση της πέτσας στο φιλέτο σολομού σας όχι μόνο μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας του γεύματος, αλλά μπορεί να το κάνει και πιο υγιεινό από ό,τι αν αφαιρέσετε το δέρμα. 

- Advertisement -

“Το δέρμα του σολομού είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και είναι σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς “, δήλωσε η Laura Feldman, διαιτολόγος και διευθύντρια προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης.

Ενώ κάποιοι καταναλωτές σολομού πιστεύουν ότι δεν τρώγεται το δέρμα, οι ειδικοί επιμένουν: “Το δέρμα σολομού έχει υψηλότερη συγκέντρωση ωμέγα-3, τα οποία δεν παίρνουμε αρκετά από άλλα τρόφιμα”, δήλωσε η Deborah Salvatore, διαιτολόγος και διευθύντρια μεταπτυχιακών προγραμμάτων διατροφής στο Πανεπιστήμιο Long Island. « Έχουμε βέβαια, ένα γεύμα υψηλότερο σε λίπος, αλλά τα οφέλη υπερτερούν αυτού, δεδομένης της έλλειψης ωμέγα-3 στη διατροφή μας και όλων των εκπληκτικών πλεονεκτημάτων των ωμέγα-3, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της καλής χοληστερόλης (HDL), της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και της μείωσης του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων», συμπληρώνει η ειδικός.

Η ενσωμάτωση αυτής της πηγής ωμέγα-3 σε μια διατροφή μπορεί επίσης να βοηθήσει στη συνολική υγεία των ματιών και στη λειτουργία της όρασης , μαζί με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, είπε η Salvatore. 

Το δέρμα του σολομού είναι επίσης πηγή πρωτεΐνης και κολλαγόνου που βοηθούν στην υποστήριξη των αρθρώσεων και του δέρματος.

«Παρέχει επίσης βιταμίνη D για δύναμη των οστών, βιταμίνες Β για τον ενεργειακό μεταβολισμό και σελήνιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες», δήλωσε ο Jamie Mok, διαιτολόγος με έδρα το LA και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Υπάρχουν κίνδυνοι απλό την κατανάλωση του δέρματος στον σολομό;

Ενώ το δέρμα σολομού θεωρούνται γενικά ασφαλή για κατανάλωση, υπάρχουν ορισμένοι πιθανοί κίνδυνοι, είπε ο Mok. «Μπορεί να περιέχουν περιβαλλοντικούς ρύπους όπως PCB [πολυχλωριωμένα διφαινύλια], μικροπλαστικά και υδράργυρο, με τα επίπεδα να ποικίλλουν ανάλογα με την προέλευση του σολομού».

Για να ελαχιστοποιηθεί ο πιθανός αντίκτυπος των περιβαλλοντικών ρύπων, η Mok είπε ότι είναι καλύτερο να καταναλώνετε μια ποικιλία ψαριών, αλλά συνιστά να δοθεί προτεραιότητα σε επιλογές χαμηλής περιεκτικότητας σε υδράργυρο όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος, σολομός και ρέγγα.

Ο σολομός κατατάσσεται στην κατώτερη κατηγορία υδραργύρου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Τα μικρά παιδιά – συν γυναίκες που είναι έγκυες, σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες ή θηλάζουν – θα πρέπει να επιλέγουν συγκεκριμένα ψάρια με χαμηλό υδράργυρο, λέει επίσης ο ιστότοπος του FDA.

Η Salvatore, ο οποίος έχει μαγειρική εκπαίδευση, συνιστά να τρώτε το φιλέτο σολομού με τη φλούδα ή να το τσιγαρίζετε και ξεφλουδίζετε τον σολομό πάνω από τη σαλάτα, προσθέτοντας το δέρμα σαν κρουτόν.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα