Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελπίδα για τη θεραπεία τροφικών αλλεργιών

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕλπίδα για τη θεραπεία τροφικών αλλεργιών
spot_img

Επιστήμονας του Harvard μίλησε στον Guardian για δράση της στοματικής ανοσοθεραπείας.

Ενώ ο επιπολασμός των τροφικών αλλεργιών αυξάνεται, μια θεραπεία που ονομάζεται στοματική ανοσοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να μειώσουν τα συμπτώματά τους, σύμφωνα με την Kari Nadeau, John Rock Καθηγήτρια Κλιματικής και Πληθυσμιακής Μελέτης και πρόεδρος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγείας στο Harvard TH. Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan.

Σε ένα podcast της από τον Guardian, ο Nadeau εξήγησε ότι οι τροφικές αλλεργίες προκαλούνται από έναν τύπο αντισωμάτων που αντιδρά στις πρωτεΐνες σε τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί , οι σπόροι και το γάλα. «Έχετε ένα προσχηματισμένο μόριο στο σώμα σας που ονομάζεται IgE που μοιάζει με το σπίρτο που ανάβει τη φωτιά», είπε. «Μέσα σε δύο ώρες μετά την κατανάλωση ενός φαγητού – ανεξάρτητα από τη δόση – μπορείτε πραγματικά να έχετε μια αντίδραση».

Σύμφωνα με τον Nadeau, διάφοροι παράγοντες στο περιβάλλον των ανθρώπων επηρεάζουν το αν θα αναπτύξουν αλλεργίες, συμπεριλαμβανομένων των τροφικών αλλεργιών. Για παράδειγμα, αν και το δέρμα συνήθως λειτουργεί ως φράγμα πρώτης γραμμής έναντι των αλλεργιογόνων, το σκασμένο, ξηρό δέρμα – που επιδεινώνεται από τα συντηρητικά απορρυπαντικών και τα συνθετικά ρούχα – μπορεί να είναι λιγότερο προστατευτικό. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αλλεργίες εάν τρώνε μια διαφορετική διατροφή ως βρέφος ή ζουν σε μια φάρμα και αναπτύσσουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου από την έκθεση σε ζώα.

Ο Nadeau είπε ότι η ανοσοθεραπεία από το στόμα μπορεί να θεραπεύσει τροφικές αλλεργίες σε ορισμένους ασθενείς. Υπό την επίβλεψη γιατρού, η προσεκτική κατανάλωση αυξανόμενων ποσοτήτων τροφών που προκαλούν αλλεργίες μπορεί να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να τις ανέχεται. «Είναι ακριβώς όπως όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο και σηκώνεις βάρη – ξεκινάς με χαμηλό βάρος και μετά ανεβαίνεις με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν κάνεις τα μεγάλα βάρη μονομιάς», είπε.

Πηγή: Harvard

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο