Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστημονική μελέτη: Τα λευκά πιάτα μας κάνουν και τρώμε περισσότερο!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕπιστημονική μελέτη: Τα λευκά πιάτα μας κάνουν και τρώμε περισσότερο!
spot_img

Η ψυχολογία πίσω από τα χρώματα

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς το χρώμα του πιάτου σας θα μπορούσε να επηρεάσει το πόσο τρώτε; Κι όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει όσο απίθανο κι αν ακούγεται!

Σύμφωνα με έρευνες, ορισμένα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψή μας για το φαγητό και την όρεξή μας. Τα ψυχρά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο είναι γνωστό ότι έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα και μπορούν να κάνουν το φαγητό να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται εν μέρει στο ότι αυτά τα χρώματα δεν συνδέονται συνήθως με φυσικές τροφές, γεγονός που διαταράσσει την αντίληψη του εγκεφάλου μας και μειώνει την επιθυμία μας για φαγητό, σύμφωνα με μια μελέτη της BioMed Central .

«Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να βρίσκει ορισμένα χρώματα φαγητού πιο ελκυστικά και χρησιμοποιώντας περίεργα χρώματα πιάτων, διαταράσσουμε αυτές τις φυσικές ενδείξεις», λέει η διατροφολόγος Guna Bilande. «Υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το μπλε χρώμα, ειδικότερα, έχει μια ισχυρή επίδραση που καταστέλλει την όρεξη.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν, μπλε ή πράσινα πιάτα, μπορούμε να διαχειριστούμε ευκολότερα τις μερίδες μας και τελικά να πάρουμε λιγότερες θερμίδες!

«Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά προϊόντα ή περίπλοκες δίαιτες. Η μετάβαση σε πιάτα με χρώμα μπορεί να κάνει τη διαφορά», λέει η διατροφολόγος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο