Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοκομικά: Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται στην έλλειψη γνώσης για τα διατροφικά οφέλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓαλακτοκομικά: Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται στην έλλειψη γνώσης για τα διατροφικά οφέλη
spot_img

Οι καταναλωτές που εκπαιδεύονται για τα διατροφικά οφέλη, καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά.

    Οι καταναλωτές που ενημερώνονται για τα διατροφικά οφέλη των γαλακτοκομικών, αγοράζουν και καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου τυριού, παγωτού, γιαουρτιού και ειδικά γάλακτος κατά πάνω από 20%, έδειξε νέα μελέτη του JDS Communications, που δημοσιεύτηκε από την American Dairy Science Association και το Elsevier.

      Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε τρεις φάσεις: μια έρευνα διαλογής, ονομαστικές ομάδες εστίασης και μια τελική έρευνα παρακολούθησης με εθελοντές ενήλικες συμμετέχοντες. Τέσσερα infographics αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην έρευνα σχετικά με τις ετικέτες των τροφίμων και τις έννοιες των γαλακτοκομικών προϊόντων: πάνελ πληροφοριών σχετικά με τη διατροφή, δυσπεψία λακτόζης, εννέα βασικά θρεπτικά συστατικά και πρεβιοτικά και προβιοτικά. Δοκιμάστηκαν τρία δείγματα παγωτού και οι συντονιστές εξήγησαν τα πάνελ διατροφικών στοιχείων και τις δηλώσεις συστατικών του καθενός, δίνοντας προσοχή στις διαφορές στη λακτόζη και την πρόσθετη ζάχαρη μεταξύ των δειγμάτων.

   Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η παρακολούθηση των πληροφοριών για τα γαλακτοκομικά είχε σημαντική και θετική επίδραση στην αγορά και κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ της έρευνας πριν από την έρευνα και της έρευνας παρακολούθησης ενός μήνα. Η μέση αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αυξήθηκε σε 4,4 μερίδες την εβδομάδα, μια αύξηση 26%. Η μέση κατανάλωση κάθε γαλακτοκομικού προϊόντος αυξήθηκε επίσης 23% για το τυρί, 20% για το παγωτό, 26% για το γιαούρτι και μια εκπληκτική αύξηση 53% για το γάλα.

   Παρά τα θετικά αυτά αποτελέσματα, η ερευνητική ομάδα έσπευσε να επισημάνει ότι οι συμμετέχοντες δεν έφτασαν τις συνιστώμενες 21 μερίδες γαλακτοκομικών την εβδομάδα. Τόνισαν τη σημασία πρόσθετης έρευνας για την κατανόηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της εκπαίδευσης στα γαλακτοκομικά στη διατροφή ή εάν οι βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό υλικό ή στην παράδοση μπορεί να ενισχύσουν τον αντίκτυπό τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο