Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ρόλος της διατροφής στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟ ρόλος της διατροφής στην καταπολέμηση της κατάθλιψης
spot_img

Συσχέτιση μεταξύ διατροφικών συνηθειών και κατάθλιψης – Επιστημονική ανασκόπηση.

Οι διατροφικές συνήθειες των ατόμων ποικίλλουν, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον ακριβή προσδιορισμό της πηγής της διατροφής που προκαλεί κατάθλιψη. Οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο της κουζίνας, το χρόνο μεταξύ των γευμάτων και την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνεται. Στις διατροφικές συνήθειες περιλαμβάνονται μια σειρά από στυλ διατροφής και μπορεί να παρέχει μια ένδειξη για το εάν ένα άτομο έχει ή όχι υγιεινές ή ανθυγιεινές συνήθειες πρόσληψης τροφής, καθώς και τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για καταθλιπτικά επεισόδια. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ των καθημερινών διατροφικών συνηθειών και της κατάθλιψης, καθώς έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νόσου στο μέλλον.

- Advertisement -

Σύμφωνα με ευρήματα επιστημονικής μελέτης υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ ορισμένων διατροφικών συμπεριφορών και συμπτωμάτων κατάθλιψης σε άτομα όλων των ηλικιών. Η υγιεινή διατροφή, ιδιαίτερα αυτή που περιλαμβάνει λαχανικά και φρούτα, και η αποφυγή μιας προφλεγμονώδους δίαιτας, όπως το πρόχειρο φαγητό, το γρήγορο φαγητό και η υψηλή πρόσληψη κρέατος, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. 

Η ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο  Cureus  έδειξε ότι διατροφή επηρεάζει την ψυχική υγεία και ιδιαίτερα αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση πράσινων και κίτρινων λαχανικών και φρέσκων φρούτων έχει θετική συσχέτιση με την ψυχική ευεξία στους εφήβους, ενώ η διάθεση και η ψυχική υγεία επηρεάζεται αρνητικά από την κατανάλωση αλκοόλ, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας καθώς και την υψηλή κατανάλωση κρέατος. Οι μελέτες που περιλαμβάνονται σε αυτή την ανασκόπηση διεξήχθησαν σε διάφορες χώρες. Σε μία από τις μελέτες αναφέρεται επίσης πως ο  υποσιτισμός και η κατάθλιψη είναι κοινά μεταξύ των ηλικιωμένων και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία και την ευημερία τους. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα