Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι θερμίδες άνθρακα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι θερμίδες άνθρακα
spot_img

H γνώση είναι δύναμη και η γνώση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων είναι το πρώτο βήμα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της βιομηχανίας τροφίμων στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με το cibum.gr, οι «θερμίδες άνθρακα» ενός προϊόντος υπολογίζονται με βάση παράγοντες όπως η συσκευασία, το πού και πώς προέρχονται τα συστατικά και πώς κατασκευάζεται. Όπως τονίζει η TENZING η γνώση είναι δύναμη και η γνώση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων είναι το πρώτο βήμα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της βιομηχανίας τροφίμων μας στον πλανήτη. Η εταιρεία καλεί μέσω της εκστρατείας -στην οποία ήδη συμμετέχουν 65 εταιρείες- και άλλες εταιρείες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ώστε να λαμβάνουν όπως λέει, πιο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το κλίμα. Η πλατφόρμα πληροφοριών για το κλίμα CarbonCloud χρησιμοποιεί το λογισμικό χαρτογράφησης αποτυπώματος άνθρακα για να υπολογίσει το αποτύπωμα κάθε προϊόντος, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στην ετικέτα, κάτω από την καμπάνια.

Ο Huib van Bockel, Διευθύνων Σύμβουλος της TENZING, δήλωσε: «Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών συμβάλλει σε πάνω από το 25 τοις εκατό των εκπομπών. Αν η επισήμανση των τροφίμων οδηγεί σε μια πιο υγιεινή διατροφή, τότε η σήμανση άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή πλανήτη».

Το να επιλέγουμε εποχιακά τρόφιμα που έχουν ταξιδέψει μικρή απόσταση από το σημείο παραγωγής τους μέχρι το ράφι είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Όλοι μας θα πρέπει να δράσουμε για την σωτηρία του πλανήτη μας και να κάνουμε πιο περιβαλλοντικά φιλικές διατροφικές επιλογές!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα