Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ρόλος βοτάνων και μπαχαρικών στις ρευματικές παθήσεις

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟ ρόλος βοτάνων και μπαχαρικών στις ρευματικές παθήσεις
spot_img

Οι επιδράσεις τους βοτάνων και μπαχαρικών στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, την Οστεοαρθρίτιδα και την Ινομυαλγία.

Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν μακρά ιστορική χρήση, σε διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως, τόσο για γαστρονομικούς όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Το ενδιαφέρον για τα βότανα και τα μπαχαρικά, πέρα ​​από τις αρτυματικές τους ιδιότητες, έχει αυξηθεί δραματικά σε πολλές ασθένειες που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό, συμπεριλαμβανομένων των ρευματικών παθήσεων. 

Όλο και περισσότερα στοιχεία υπογραμμίζουν τον πλούτο τους σε βιοενεργά μόρια, όπως ενώσεις που περιέχουν θείο, τανίνες, αλκαλοειδή, φαινολικά διτερπένια και βιταμίνες, καθώς και τα αντιοξειδωτικά τους, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινογόνες και αντικαρκινικές ιδιότητες. Η κανέλα, το σκόρδο, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς και το σαφράν είναι τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ρευματικών παθήσεων και που αναλύθηκαν σε πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Nutrients  από επιστήμονες στην Πορτογαλία.

Με αυτό το έγγραφο, οι ερευνητές παρέχουν μια ενημερωμένη ανασκόπηση των μηχανισμών με τους οποίους τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις ρευματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης μικροβίων του εντέρου, ενώ συνοψίζουν και μελέτες σε ανθρώπους που διερευνούν τις επιδράσεις τους στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, την Οστεοαρθρίτιδα και την Ινομυαλγία.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο