Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παιδική τροφική αλλεργία: Επιστροφή στο σχολείο

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΠαιδική τροφική αλλεργία: Επιστροφή στο σχολείο
spot_img

Πως να προετοιμαστείτε καλύτερα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το 25% των παιδιών στην Ευρώπη εμφανίζει κάποια αλλεργική πάθηση. Είναι λοιπόν πιθανόν, η πάθηση αυτή να εκδηλώσει τα συμπτώματά της, στο σχολικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 1 στα 10 παιδιά θα παρουσιάσει ασθματική κρίση, ενώ 4-7% των παιδιών παρουσιάζουν τροφική αλλεργία. Σοβαρές αντιδράσεις τροφικής αλλεργίας μπορεί να συμβούν για πρώτη φορά στο σχολείο,  με το 20% όλων των αλλεργικών τροφικών αντιδράσεων να συμβαίνει στο ίδιο περιβάλλον σύμφωνα με το allergikos.gr.

Τα αλλεργικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν στο σχολείο μπορεί να είναι από πολύ ήπια, όπως,- περιστασιακά φτερνίσματα και φαγούρα στη μύτη, έως πολύ σοβαρά κα απειλητικά  για τη ζωή τους, όπως ασθματικές κρίσεις ή αναφυλακτικές αντιδράσεις.

Tώρα λοιπόν που ανοίγουν τα σχολεία οι γονείς πρέπει να μεριμνήσουν όσο το δυνατό καλύτερα και να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για τη νέα χρονιά.

Για να τα βοηθήσετε να πηγαίνουν και να επιστρέφουν με ασφάλεια από το σχολείο κάθε μέρα, πρέπει να είστε προνοητικοί. Ξεκινήστε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιών στο σχολικό περιβάλλον.

Πρέπει να είστε ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε καλά την ιδιαίτερη αλλεργία του παιδιού σας.

Προετοιμάστε και παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την τροφική αλλεργία και τη φαρμακευτική αγωγή του παιδιού σας. Ξεκινήστε με ένα αντίγραφο του Σχεδίου Επείγουσας Φροντίδας Τροφικής Αλλεργίας & Αναφυλαξίας του παιδιού σας. Υποβάλετε το έγγραφο μαζί με τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση των αντιδράσεών του.

Φτιάξτε μια ομάδα. Για να μεταβεί χωρίς κίνδυνο το παιδί στο σχολείο, πρέπει να συνεργαστείτε με μια ομάδα βασικών ανθρώπων που παίζουν ρόλο στη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τη νοσοκόμα του σχολείου, τους δασκάλους, τους διαχειριστές, το προσωπικό του κυλικείου, το προσωπικό συντήρησης, το προσωπικό μεταφοράς, τους προπονητές, άλλους γονείς και τους συμμαθητές του παιδιού σας. Διατηρήστε έναν ανοιχτό διάλογο καθώς μαθαίνουν τι πρέπει να γνωρίζουν για τις τροφικές αλλεργίες. Ενημερώστε τους ότι μπορούν να σας καλέσουν με ερωτήσεις, προτάσεις ή ανησυχίες.

Βοηθήστε στη διασφάλιση της κατάλληλης αποθήκευσης και χορήγησης της επινεφρίνης. Μάθετε πού βρίσκεται η συνταγογραφούμενη επινεφρίνη του παιδιού σας στο σχολείο, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτήν και ποιος θα δώσει το φάρμακο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Βοηθήστε στη μείωση των τροφικών αλλεργιογόνων στην τάξη. Μιλήστε με τον/τους δάσκαλο/ους του παιδιού σας για το ρόλο του φαγητού στην τάξη. Καθορίστε στρατηγικές για να αποφύγετε την έκθεση του παιδιού σας σε τροφικά αλλεργιογόνα και να μειώσετε τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης.

Σκεφτείτε τα σχολικά γεύματα. Είτε το παιδί σας τρώει φαγητό από το σπίτι είτε αγοράζει από το κυλικείο, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις τροφικές αλλεργίες την ώρα των γευμάτων.

Προετοιμαστείτε για εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες. Η τροφική αλλεργία του παιδιού σας δεν πρέπει να το εμποδίζει να συμμετέχει σε αυτές τις δραστηριότητες. Ζητήστε έγκαιρη ειδοποίηση, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες τροφικής αλλεργίας.

Αποτρέψτε και σταματήστε τον εκφοβισμό. Ο εκφοβισμός παιδιών με τροφικές αλλεργίες είναι ιδιαίτερα σοβαρός λόγω της απειλητικής για τη ζωή φύσης της πάθησης. Το σχολείο σας πρέπει να έχει ένα ισχυρό, προληπτικό πρόγραμμα πρόληψης κατά του εκφοβισμού.

Βοηθήστε το παιδί σας με την αυτοδιαχείριση. Για τα παιδιά με τροφικές αλλεργίες, η πρόληψη των αλλεργικών αντιδράσεων περιλαμβάνει τη λήψη καλών επιλογών, την υπεράσπιση του εαυτού τους και την αναγνώριση δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων. Και οι ευθύνες τους μπορούν να αυξηθούν μαζί τους καθώς μεγαλώνουν.

Πηγή:foodallergy.org

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

29η Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων

Στην Ελλάδα, η ετήσια σπατάλη τροφίμων συνολικά (πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο-διανομή, εστίαση, νοικοκυριά) ανέρχεται σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια τόνους.

Δοκιμές διάρκειας ζωής: Η νέα τεχνική “αστραπή” και οι επιφυλάξεις

Η επιταχυνόμενες δοκιμές για τον προσδιορισμό της διάρκειας ζωής ενός τροφίμου έχουν φέρει επανάσταση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά είναι τα αποτελέσματα αξιόπιστα;

Το επικίνδυνο μονοπάτι των αναβολικών: Που οδηγεί η κατάχρηση και ο εθισμός στα στεροειδή

Προκειμένου να αλλάξουν τη φυσική τους εμφάνιση και τις ικανότητές τους κάποιοι ακολουθούν ένα δρόμο χωρίς επιστροφή...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα