Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια τρόφιμα μειώνουν την τριχοφυΐα στο σώμα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠοια τρόφιμα μειώνουν την τριχοφυΐα στο σώμα;
spot_img

Συμβουλές για γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

    Ένα κοινό πρόβλημα συνήθως μεταξύ των γυναικών, είναι η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αποτελεί μια κατάσταση που τις περισσότερες φορές έχει τη ρίζα της σε ορμονικά αίτια και συχνά μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα. Οι επιστήμονες υγείας του WikiHow, παραθέτουν μερικές κατευθύνσεις διατροφής που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

   Στο σημείο αυτό αξίζει να διευκρινίσουμε, πως η τριχοφυΐα δεν είναι για όλες τις γυναίκες ανεπιθύμητη και είναι απολύτως θεμιτό. Η κάθε γυναίκα είθε να αγαπά το σώμα της όπως η ίδια το ορίζει, γι’ αυτό το λόγο αναφερόμαστε στο ανεπιθύμητο κομμάτι που αφορά την τριχοφυΐα.

   Μια υγιεινή διατροφή λοιπόν, καθώς και η άσκηση μπορεί να αποθαρρύνει την ανάπτυξη ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό οφείλεται κυρίως διότι μέσω της άσκησης μπορούν να μειωθούν τα επίπεδα ανδρογόνων που μπορεί να προκαλούν την υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα σας. 

   Η πρώτη συμβουλή των ειδικών είναι να εστιάσετε στην κατανάλωση άπαχων πηγών πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο και τόφου, δημητριακά ολικής αλέσεως και πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά και να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ζαχαρούχα ποτά όπως η σόδα. 

   Επίσης το τσάι μέντας μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικό, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του τσαγιού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ανδρογόνων. Δοκιμάστε να πίνετε τσάι μέντας ή δυόσμου μία ή δύο φορές την ημέρα για να δείτε εάν βοηθά στη μείωση της τριχοφυΐας του σώματος.

    Ακόμα, προϊόντα σόγιας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριχοφυΐας, καθώς η σόγια περιέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία δρουν παρόμοια με τα οιστρογόνα στο σώμα. Η υπερβολική τριχοφυΐα μπορεί να προκληθεί επίσης από την παρουσία χαμηλότερης ποσότητας οιστρογόνων, επομένως η κατανάλωση προϊόντων σόγιας όπως το edamame, το γάλα σόγιας ή τα μπιφτέκια σόγιας μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα οιστρογόνων. “Προσπαθήστε να προσθέσετε ένα προϊόν σόγιας σε τουλάχιστον 1 από τα γεύματά σας κάθε μέρα”, τονίζουν οι ειδικοί.

   Μια ακόμη λύση σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα συμπληρώματα παιώνιας. Η παιώνια χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και μπορεί να μειώσει το επίπεδο των ανδρογόνων στο σώμα, που όπως αναφέραμε μπορεί να προκαλέσει υπερβολική τριχοφυΐα. Η ποσότητα παιώνιας που μπορείτε να πάρετε εξαρτάται από την ηλικία, την υγεία και άλλες συνθήκες, γι’ αυτό μιλήστε με το γιατρό σας πριν τη χρησιμοποιήσετε.

   Άλλη μια συμβουλή των ειδικών είναι τα συμπληρώματα βιταμίνης D. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη έως και 50.000 IU βιταμίνης D κάθε 2 εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριχοφυΐας του σώματος. Παρενέργειες ωστόσο των συμπληρωμάτων βιταμίνης D περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία, σύγχυση, υπερβολική δίψα, ναυτία και κόπωση, γι’ αυτό όπως και να έχει συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή για εσάς.

   Ότι σχετίζεται με την υγεία, ακόμα και αν οι ειδικοί ανά τον κόσμο προτείνουν, δεν υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας για όλους καθώς ο κάθε οργανισμός έχει δικές του ανάγκες. Έτσι η ιατρική συμβουλή είναι σε κάθε περίπτωση επιτακτική.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο