Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πολλαπλή σκλήρυνση: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών – Έρευνα του ΑΠΘ

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠολλαπλή σκλήρυνση: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών - Έρευνα του ΑΠΘ
spot_img

Κλινική έρευνα του ΑΠΘ σε ομάδα ασθενών με το κρητικό λάδι Eliama Daily Value Gold.

Μπορεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση; Σύμφωνα με τη μελέτη που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη το Πανεπιστήμιο Κύπρου το υψηλά πολυφαινολικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση.

Το Eliama Daily Value Gold είναι το πρώτο Κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών που συμμετείχε στην κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης που ονομάζεται πρωτοπαθής και δευτεροπαθής προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.

Οι συμμετέχοντες δεν έλαβαν ειδική φαρμακευτική αγωγή επειδή οι προηγούμενες θεραπείες τους είχαν αποτύχει. Τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής αυτής μελέτης έδειξαν ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής όπως το Eliama Daily Value Gold που χορηγήθηκε, έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας των ασθενών. Συγκεκριμένα υπήρξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες όπως οπτικο-χωρικές ικανότητες και οπτική μνήμη αλλά και στην εύρυθμη των εκτελεστικών διαδικασιών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μύρων Καμνάκης, παραγωγός του Eliama Daily Value Gold, σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά το λάδι αποδεικνύεται ότι είναι ένα προϊόν μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Μάλιστα καλεί τους παραγωγούς του νησιού να επενδύσουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Πλέον με την είσοδο νέων ελαιοδένδρων σε όλο τον κόσμο η ποιότητα είναι μονόδρομος, σημειώνει. Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι τέτοια προϊόντα αποτελούν εξαιρετικούς “πρεσβευτές” της χώρας στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο της μελέτης, αυτή είχε λάβει έγκριση Βιοηθικής από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών (Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ). Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν δημοσιευθεί στο Global Journal of Medical Research του εκδοτικού οίκου: Global Journals Inc. USA. Η μελέτη είναι καταχωρημένη και στο ClinicalTrials.gov (ID NCT04120675). Global Journal of Medical Research: L Nutrition & Food Science Volume 22 Issue 2 Version 1.0 Year 2022 Type: Double Blind Peer Reviewed International Research Journal Publisher: Global Journals Inc. (USA) Online ISSN: 2249-4618 & Print ISSN: 0975-5888.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα