Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προβλήματα σύλληψης: Οι επιστήμονες συνιστούν κατανάλωση μάνγκο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠροβλήματα σύλληψης: Οι επιστήμονες συνιστούν κατανάλωση μάνγκο
spot_img

Η κατανάλωση μάνγκο ενισχύει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, έγκυες και θηλάζουσες.

Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, έγκυες ή θηλάζουσες έχουν μοναδικές διατροφικές ανάγκες που συχνά δεν καλύπτονται από τις τρέχουσες διατροφικές επιλογές. Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nutrients , δείχνει ένα σημαντικό εύρημα: όταν τα μάνγκο ενσωματώνονται στη διατροφή των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία (WCA), τόσο η συνολική ποιότητα της διατροφής όσο και η πρόσληψη ζωτικών θρεπτικών συστατικών που είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη βελτιώνονται σημαντικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά, που συχνά υποκαταναλώνονται κατά 10 – 30% στη διατροφή των εγκύων γυναικών, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στην πρόσληψη όταν καταναλώνονται μάνγκο.

«Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν κίνδυνο για διάφορες καταστάσεις υγείας, όπως ο διαβήτης κύησης και η υπέρταση, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία του αγέννητου μωρού», λέει η συν-συγγραφέας της μελέτης Kristin Fulgoni. «Η διατροφή είναι βασικό συστατικό των σχεδίων πρόληψης και τα μάνγκο είναι ένα υγιεινό φρούτο που συμβάλλει σε πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου ασθενειών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη – συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών, του φυλλικού οξέος, του μαγνησίου, του καλίου και της βιταμίνης Ε».

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από 16.744 γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών, που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES) την περίοδο 1988-1994 και 1999-2018. Η έρευνα χρησιμοποίησε τον Δείκτη Υγιεινής Διατροφής (HEI), ένα επικυρωμένο μέτρο της ποιότητας της διατροφής για να αξιολογήσει πόσο καλά οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τις συστάσεις από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς του 2020 (DGA). 

Σε σύγκριση με τις δίαιτες χωρίς μάνγκο, οι βαθμολογίες HEI ήταν 16% υψηλότερες μεταξύ των WCA που συμπεριέλαβαν τα μάνγκο στη διατροφή τους. 

Η υψηλότερη ποιότητα διατροφής αποδίδεται, εν μέρει, στις διαφορές πρόσληψης θρεπτικών συστατικών μεταξύ των ομάδων. Όταν οι WCA ενσωματώνουν τα μάνγκο στη διατροφή τους, έχουν σημαντικά υψηλότερη κατανάλωση ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών και χαμηλότερη πρόσληψη ανεπιθύμητων. Οι αξιοσημείωτες διαφορές περιλαμβάνουν:

  • 70%  υψηλότερη  βιταμίνη C
  • 31%  υψηλότερες  φυτικές ίνες
  • 30%  υψηλότερη  βιταμίνη Ε
  • 26%  υψηλότερο  φυλλικό οξύ
  • 16%  υψηλότερο  μαγνήσιο
  • 11%  υψηλότερο  Κάλιο

Θρεπτικά συστατικά προς Αποφυγή

  • 17%  χαμηλότερα  πρόσθετα σάκχαρα
  • 11%  χαμηλότερα  κορεσμένα λιπαρά
  • 9%  χαμηλότερο  Ολικό Λίπος

Η μελέτη περιελάμβανε επίσης ένα δεύτερο σκέλος ηλικιωμένων Αμερικανών, 60 ετών και άνω – έναν άλλο πληθυσμό που απαιτεί ιδιαίτερη διατροφική προσοχή. Τα ευρήματα μεταξύ αυτών που κατανάλωναν και αυτών που δεν κατανάλωναν μάνγκο δείχνουν 13% υψηλότερη βαθμολογία HEI. Όπως υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών και βιταμίνης C και χαμηλότερη πρόσληψη χοληστερόλης, νιασίνης, φωσφόρου, πρωτεΐνης, ριβοφλαβίνης, κορεσμένων λιπαρών και βιταμίνης Β12. 

«Αυτά τα ευρήματα προσθέτουν σε ένα αυξανόμενο σύνολο ερευνών που δείχνουν τις θετικές επιπτώσεις της προσθήκης μάνγκο σε διάφορες δίαιτες», λέει ο Leonardo Ortega, PhD, Διευθυντής Έρευνας, National Mango Board. «Ως τρόφιμο με βάση την κληρονομιά που συνδέεται πολιτισμικά με περισσότερους από 1 στους 4 Αμερικανούς, τα μάνγκο μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική γέφυρα για τη βελτίωση της ισότητας στη διατροφή και της διατροφής και της ποιότητας διατροφής της πολυπολιτισμικής μας χώρας».

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

“Η κατανάλωση μάνγκο συσχετίστηκε με την υψηλότερη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και την ποιότητα της διατροφής σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας”, δημοσιεύεται στο Nutrients(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10820848 /). Οι συγγραφείς περιλαμβάνουν την Kristin Fulgoni και τον Victor L Fulgoni III, PhD. Η χρηματοδότηση χορηγήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Mango (NMB). Ωστόσο, η NMB δεν είχε καμία συμβολή στην ερμηνεία του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα