Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πιο θρεπτικό τρόφιμο στον κόσμο κοστίζει μόλις 0,32€ η μερίδα – Εύρημα επιστημονικής μελέτης

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο πιο θρεπτικό τρόφιμο στον κόσμο κοστίζει μόλις 0,32€ η μερίδα - Εύρημα επιστημονικής μελέτης
spot_img

Ποιο τρόφιμο κατακτά την κορυφή της διατροφικής αξιολόγησης με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Μικρά στο μέγεθος αλλά τεράστια σε διατροφική αξία, τα αμύγδαλα αναδείχθηκαν, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, ως το πιο θρεπτικό τρόφιμο στον κόσμο. Με κόστος μόλις 0,32€ ανά μερίδα, οι καρποί αυτοί κατέλαβαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε περισσότερα από 1.000 ωμά τρόφιμα, με εντυπωσιακή βαθμολογία 97/100 στον δείκτη «διατροφικής καταλληλότητας».

- Advertisement -

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων στη Νότια Κορέα, ανέλυσε τη θρεπτική σύνθεση κάθε τροφίμου με βάση την ικανότητά του να καλύπτει τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες, χωρίς υπερβολές. Όσο υψηλότερη η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερη η συμβολή του τροφίμου σε μια ισορροπημένη διατροφή. Τα αμύγδαλα, φαίνεται, αγγίζουν την τελειότητα.

Τι τα καθιστά όμως τόσο πολύτιμα; Πέρα από την ευχάριστη γεύση τους, τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών, κυρίως μονοακόρεστων. Παράλληλα, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε, μαγνησίου, χαλκού και μαγγανίου, τα οποία συνδέονται με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Ενδεικτικά, η κατανάλωσή τους:

  • Συμβάλλει στη μείωση της πείνας και στην υποστήριξη της απώλειας βάρους
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
  • Υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία
  • Προάγει την καλή λειτουργία του εντέρου

Όπως επισημαίνει και το BBC Good Food, τα αμύγδαλα ξεχωρίζουν για την καρδιοπροστατευτική τους δράση, χάρη στο «κοκτέιλ» φυτοστερολών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχουν. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι ενισχύουν ιδιαίτερα την καρδιαγγειακή υγεία υπέρβαρων ατόμων, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Επιπλέον, ξεχωριστή έρευνα έδειξε πως τα αμύγδαλα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, προσφέροντας έτσι μια φυσική ασπίδα ενάντια σε παθήσεις της καρδιάς.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα