Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φιλαράκια: Αυγά a la Τσάντλερ Μπινγκ

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΦιλαράκια: Αυγά a la Τσάντλερ Μπινγκ
spot_img

Τα μόνα αυγά που λατρεύει ο Τσάντλερ είναι αυτά που φτιάχνει ο Τζόι.

Ο Μάθιου Πέρι έφυγε από την ζωή αλλά ο Τσάντλερ Μπινγκ θα είναι για πάντα μαζί μας. Και μια και όλοι γνωρίζουμε πως τα μόνα αυγά που λατρεύει ο Τσάντλερ είναι αυτά που φτιάχνει ο Τζόι, με το ψωμί και την τρύπα στην μέση (FREINDS, 2ος Κύκλος, επεισόδιο 17) αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή από το βιβλίο “Friends Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ – Αυθεντικές Συνταγές” της Amanda YEE.

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες ψωμί τοστ με προζύμι

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

4 αυγά

2 κ.σ. πέστο βασιλικού

αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή ένα μικρό πιατάκι, ανοίγουμε μια τρύπα σε κάθε φέτα ψωμί με διάμετρο περίπου 9cm. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ βουτυρώνουμε το ψωμί κι από τις δύο πλευρές. Μόλις ζεσταθεί το σκεύος, χαμηλώνουμε την την φωτιά και βάζουμε το ψωμί. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο άνοιγμα και σπάμε μέα ένα αυγό. Αφήνουμε το αυγό να ψηθεί για περίπου 1 λεπτό. Γυρίζουμε και ψήνουμε το ψωμί με το αυγό στην επιθυμητή πυκνότητα για 1 έως 3 λεπτά. Αποσύρουμε, βάζουμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο ψωμί και αυγά. Τέλος γαρνίρουμε με το πέστο και σερβίρουμε αμέσως.

Εξαιρετική ιδέα για γιορτινό πρωινό!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο