Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στην φριτέζα αέρος
Οι φριτέζες αέρος θεωρούνται εύχρηστες και οικονομικές συσκευές κουζίνας ενώ όλο και περισσότερα νοικοκυριά την προτιμούν κυρίως επειδή αποτελεί μια πιο υγιεινή και γρήγορη μέθοδο μαγειρέματος.
Ωστόσο, ένας ειδικός συσκευών, ο Jay Lockton, προειδοποιεί ότι η άγνοια των χρηστών μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους πυρκαγιάς, καθώς συχνά τοποθετούν ακατάλληλα τρόφιμα σε αυτές.
Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στην φριτέζα αέρος
Ο ειδικός συμβουλεύει ότι εάν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι και τη φριτέζα σας ασφαλή, θα πρέπει να αποφύγετε να μαγειρεύετε ποπ κορν σε αυτήν. Είναι ένα σνακ που χρειάζεται να έρθει σε άμεση επαφή με πολύ υψηλή θερμοκρασία για να σκάσει το καλαμπόκι, κάτι που δεν διαθέτει μια φριτέζα αέρος. Παράλληλα μπορεί να προσκολλήσουν υπολείμματα στο θερμαντικό στοιχείο της φριτέζας και να προκληθεί βραχυκύκλωμα ή πιθανή φωτιά.
- Δείτε επίσης: «Ελέγξτε τα ψυγεία σας!» – Η επείγουσα σύσταση των αρχών για επικίνδυνα φρούτα και λαχανικά
Ο Jay απαριθμεί τέσσερα ακόμη δημοφιλή τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην φριτέζα αέρος
- Τυρί
Το τυρί θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για τη φριτέζα σας, καθώς όταν λιώσει μπορεί να μπλοκάρει τον ανεμιστήρα της συσκευής σας.
- Δείτε επίσης: Γυαλιά μέσα σε ξηρούς καρπούς – Κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού σε στόμα, λαιμό και έντερο
- Σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Οι σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως το μπάρμπεκιου ή το γλυκό τσίλι, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη φριτέζα σας, καθώς θα καραμελώσουν (και ενδεχομένως να καούν) πολύ πιο γρήγορα. Για να διατηρήσετε τη φριτέζα αέρα καθαρή, προσθέστε τις σάλτσες μετά το μαγείρεμα.
- Δείτε επίσης: Ερώτηση αναγνώστη του Cibum: «Γιατί όταν ξεπλένουμε τη μαύρη ζάχαρη γίνεται… άσπρη;»
- Δείτε επίσης: Πίτσα με λάδι κάνναβης σε δημοφιλές εστιατόριο – Τουλάχιστον 85 άτομα εμφάνισαν ανεξήγητα συμπτώματα
- Σπανάκι
Τα φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι δεν είναι συμβατά με τη φριτέζα αέρα και δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί. Λόγω της τεχνολογίας ροής αέρα υψηλής ταχύτητας, μπορούν να πετούν τριγύρω στον κάδο, οδηγώντας σε πιθανό κάψιμο ή ανομοιόμορφο μαγείρεμα.
Τα τσιπς λαχανίδας είναι ασφαλή – με την προϋπόθεση ότι προσθέτετε άφθονο λάδι για να μην φουσκώσουν μέσα στη συσκευή.