Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γάλα αμυγδάλου: Πώς θα καταλάβετε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ έχει χαλάσει

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓάλα αμυγδάλου: Πώς θα καταλάβετε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ έχει χαλάσει
spot_img

‘Ενα από τα πολλά πλεονεκτήματα στην κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου είναι και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του σε σύγκριση με το γάλα ζωικής προέλευσης

Η βιομηχανία μη γαλακτοκομικών ροφημάτων μπορεί να βγάζει όλο και νέα προϊόντα για τους vegan, ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου παραμένει σταθερά μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές φυτικής προέλευσης στην αγορά.

- Advertisement -

‘Ενα από τα πολλά πλεονεκτήματα στην κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου είναι και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του σε σύγκριση με το γάλα ζωικής προέλευσης. Αρκεί να μην έχετε ανοίξει τη χάρτινη και την έχετε ξεχάσει στο ψυγείο… Τότε ναι ακόμη και το γάλα αμυγδάλου μπορεί να χαλάσει! Πώς λοιπόν, θα ξέρετε πότε είναι η ώρα να πετάξετε το γάλα αμυγδάλου σας;

Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να έρθει σε πολλές διαφορετικές μορφές που μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση, τη συνοχή και τη διάρκεια ζωής του. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου λήγει γρηγορότερα, εξαιτίας της έλλειψης προσθέτων, παστερίωσης και βιομηχανικών μεθόδων υγιεινής. Το φρέσκο ​​γάλα αμυγδάλου διαρκεί περίπου τέσσερις έως πέντε ημέρες πριν έρθει η ώρα να το πετάξετε.

Διάρκεια ζωής ανάλογα με το είδος

Το γάλα αμυγδάλου από το σούπερ μάρκετ, θα το συναντήσετε σε δύο μορφές: στο διάδρομο του ψυγείου ή σε ράφι σε θερμοκρασία δωματίου. Και τα δύο παστεριώνονται πριν φτάσουν στο παντοπωλείο, αλλά σε διαφορετικό βαθμό αποστείρωσης. Για το γάλα αμυγδάλου στο ψυγείο, μπορείτε να τηρήσετε την ημερομηνία πώλησης στη συσκευασία (ή ακόμα και λίγες μέρες μετά). Και μόλις ανοίξετε τη χάρτινη συσκευασία να ξέρετε ότι θα είναι ασφαλές για περίπου δύο εβδομάδες.

Το γάλα αμυγδάλου στο ράφι είναι ακόμα πιο αποστειρωμένο όσον αφορά την παστερίωση και τη συσκευασία. Όταν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο σφραγισμένο. Μόλις το ανοίξετε, θα διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου δύο εβδομάδες.

Πώς θα καταλάβω ότι έληξε

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην αλλοίωση του γάλακτος αμυγδάλου. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να το πιείτε ή όχι είναι να βασιστείτε στις αισθήσεις σας.

Πρώτον, θα πρέπει να βασιστείτε σε οπτικούς δείκτες. Ξεκινήστε εξετάζοντας τη συσκευασία για να ελέγξετε αν έχει φουσκώσει. Εάν το κουτί είναι φουσκωμένο και πρησμένο, υπάρχει πιθανότητα το γάλα αμυγδάλου να έχει υποβαθμιστεί και να απελευθερώνει αέριο που παραμένει παγιδευμένο στο κουτί.

Αν το κουτί φαίνεται καλό, ανακινήστε το και ρίξτε λίγο από το γάλα σε ένα ποτήρι. Το χαλασμένο γάλα αμυγδάλου πιθανότατα θα αλλάξει σε σύσταση – είτε είναι πιο παχύ είτε σχηματίζει μάζα πέρα ​​από τον τυπικό διαχωρισμό. Μπορεί ακόμη και να συναντήσετε κηλίδες μαύρης μούχλας όταν έχει μείνει πολύ καιρό ανοιχτό. Σε αυτές τις περιπτώσει πρέπει σίγουρα να το πετάξετε.

Αν το γάλα σας περάσει από την οπτική επιθεώρηση, συνεχίστε με την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης για να προσδιορίσετε αν όντως είναι ακόμα καλό. Κάθε μάρκα έχει τη δική της μοναδική συνταγή, αλλά, σε γενικές γραμμές, το γάλα αμυγδάλου σας πρέπει να είναι ήπιο, ξηρό και ελαφρώς γλυκό. Οποιεσδήποτε δυσάρεστες μυρωδιές (όπως ξινίλα) σημαίνει ότι έχει χαλάσει και πρέπει να πάει κατευθείαν στα σκουπίδια.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, πιείτε μια μικρή γουλιά. Διαπιστώνετε ξινή ή δυσάρεστη γεύση; Ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα νέα συσκευασία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μετανάστευση καρκινογόνων χημικών από τις κάψουλες εσπρέσο – Ευρήματα επιστημονικής μέτρησης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι κάψουλες καφέ για απελευθέρωση στον παρασκευασμένο καφέ, χημικών ουσιών που υπάρχουν στη συσκευασία της κάψουλας

Μελέτη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα δημοφιλή ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του στόματος

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να εξηγούν την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων του στόματος, ειδικά μεταξύ των γυναικών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα