Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

1o Rovies Food Fest: Ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Εύβοιας

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία1o Rovies Food Fest: Ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Εύβοιας
spot_img

Το 1o Rovies Food Fest θα πραγματοποιηθεί 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας γεύσεις από την τοπική κουζίνα της Εύβοιας.

Οι Ροβιές είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Βόρεια Εύβοια με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, την οποία και θα γιορτάσει φέτος για πρώτη φορά, μέσα από το 1ο Rovies Food Fest.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, μια διαφορετική εμπειρία από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, με μια σειρά από καθηλωτικές γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως καλά γνώριζαν οι παλαιότεροι και έμαθαν εμάς.

Η κεντρική εκδήλωση (3/9) θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην θα μπορέσετε, μαζί με ό,τι φέρετε στα δικά σας καλάθια, να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα και να συμμετάσχετε σε διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.

Τις υπόλοιπες μέρες σας περιμένει μια ποικιλία από γαστρονομικές εκδηλώσεις:

Θησαυροί του Ευβοϊκού: Εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου που δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία  και γευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table)

Η κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών: Συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.

Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα τους στο Instagram, @roviesfoodfest

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο