Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο λειτουργεί εδώ και περίπου 300 χρόνια!

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤο παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο λειτουργεί εδώ και περίπου 300 χρόνια!
spot_img

Το Restaurante Botín στην Μαδρίτη κρατά τη φλόγα του αναμμένη για 3 αιώνες.

To 1725 ένας Γάλλος σεφ ονόματι Jean Botín άνοιξε ένα εστιατόριο με τη σύζυγό του στην Μαδρίτη. Δεν ήξερε, όμως, ότι περίπου 300 χρόνια μετά, θα έχει αφήσει πίσω του το παλαιότερο εστιατόριο εν λειτουργία στον κόσμο.

Το Restaurante Botín στην ισπανική πρωτεύουσα είναι το παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου, σύμφωνα με τα World Records Guinness , χωρίς καμία διακοπή στη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια.

Το κτίριο όπου στεγάζεται είναι ακόμα παλαιότερο, που χρονολογείται από το 1590.

Αν και η επιχείρηση έχει μείνει πιστή στις ιστορικές της ρίζες, έχει περάσει από κάποιες αλλαγές στο πέρασμα των αιώνων. Ο Jean Botín και η σύζυγός του δεν έκαναν ποτέ παιδιά και ο ανιψιός τους κληρονόμησε το εστιατόριο μετά τον θάνατό τους.

Στις αρχές του 20ου αιώνα η επιχείρηση άλλαξε ιδιοκτησία και πέρασε στην οικογένεια Γκονζάλες, όπου παρέμεινε για γενιές.

 Σήμερα είναι γνωστό για το παραδοσιακό του ψητό γουρούνι, που έχει παραμείνει σταθερή αξία, αλλά το πιάτο δεν ήταν πάντα στο μενού. Στην πραγματικότητα, το Botín δεν σέρβιρε κρέας ή κρασί τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, επειδή ήταν σύνηθες για τα πανδοχεία να προετοιμάζουν μόνο υλικά που παρείχαν οι ίδιοι οι επισκέπτες.

Ο φούρνος του εστιατορίου είναι σχεδόν τόσο διάσημος όσο και το φαγητό που βγαίνει από αυτό. Σε αυτόν υπάρχει μια φωτιά με ξύλα που καίει συνεχώς από τότε που άναψε πριν από 298 χρόνια. Φυσικά, ορισμένες μοντέρνες πινελιές έχουν προστεθεί, καθιστώντας την επιχείρηση μια ανάμειξη του παλιού με το νέο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα