Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Για ποια παρασκευάσματα είναι κατάλληλο το μπλέντερ χειρός και για ποια το μίξερ βάσης;

ΑρχικήΟικιακάΓια ποια παρασκευάσματα είναι κατάλληλο το μπλέντερ χειρός και για ποια το μίξερ βάσης;
spot_img

Σε ποια περίπτωση είναι ιδανικό το κάθε ένα – Οδηγός για αρχάριους.

    Είτε μιλάμε για κλασικό μίξερ είτε για μπλέντερ χειρός, είναι από τα απαραίτητα εργαλεία μιας κουζίνας που μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση με πολλούς τρόπους. Ωστόσο όταν πρόκειται για μίξερ χειρός ή multi mixer με λεπίδες και για μιξερ με σύρματα, οι λειτουργίες τους είναι πολύ διαφορετικές. Σίγουρα τα μικρά εργαλεία όπως το μπλέντερ χειρός είναι πιο χρηστικά και εύκολα στο καθάρισμα από τα επιτραπέζια μίξερ, ωστόσο δεν λειτουργούν αποτελεσματικά σε όλες τις παρασκευές.

    Αυτό που συχνά προκαλεί σύγχυση είναι η επιλογή μεταξύ ενός κλασικού μίξερ και ενός μπλέντερ χειρός, επειδή και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους για την προετοιμασία ορισμένων πιάτων. Γι’ αυτό θα εξηγήσουμε πότε να χρησιμοποιείτε μπλέντερ χειρός και πότε μίξερ κουζίνας και σε τι ταιριάζει καλύτερα η κάθε συσκευή.

   Το μπλέντερ χειρός από τη μια, λειτουργεί ως κόφτης και ομογενοποιητής των συστατικών αλλάζοντας ουσιαστικά τη σύσταση τους, ενώ από την άλλη ένα μίξερ με σύρματα λειτουργεί καλύτερα ως αναδευτήρας συστατικών.

Ένα μπλέντερ χειρός είναι ιδανικό για:

Πολτοποίηση: Αυτός είναι ο βασικός σκοπός ενός μπλέντερ χειρός, όταν τα συστατικά πρέπει να πολτοποιηθούν γρήγορα και εύκολα και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την υφή τους.

Πουρέ: Αν σας αρέσει ο πουρές πατάτας δοκίμασες να τον φτιάξετε με ένα ραβδομπλέντερ και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Μείγμα χωρίς σβώλους: Αν έχετε ετοιμάσει οποιοδήποτε υγρό μείγμα και έχουν μείνει σβώλοι μέσα, το μπλέντερ χειρός θα τους σπάσει εύκολα και γρήγορα.

Σάλτσες και γεμίσεις: Το μπλέντερ χειρός μπορεί να πετύχει τέλεια ομογενοποίηση και υφή και σε αυτήν τη περίπτωση.

Ομελέτα: Δοκιμάστε να χτυπήσετε τα ομελέτα με ένα μίξερ χειρός και ακόμη και αυγολέμονο για σούπες. Λειτουργεί πραγματικά!

Μείγμα για κρέπες ή pancakes: Ένα μπλέντερ χειρός σε τέτοιου είδους μείγματα, από τη μία θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του να καθαρίζετε το χάος στην κουζίνα και απο την άλλη θα δώσει ένα αφράτο αποτέλεσμα χώρις ίχνος σβώλου (που συνηθίζει να δημιουργείται από το αλεύρι).

Σπιτική μαγιονέζα: Οι κρόκοι αυγών και το λάδι δεν δένουν εύκολα, επομένως ένα μπλέντερ χειρός είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ενώ ανακατεύετε τα αυγά, το κλειδί είναι να ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι. Σύντομα θα αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα.

    Από την άλλη ένα επιτραπέζιο μίξερ είναι απαραίτητο εργαλείο για τη ζαχαροπλαστική και τα αρτοσκευάσματα. Λειτουργεί τέλεια για σπιτικό ψωμί, κέικ, κουλουράκια, τσουρέκια, σαντιγί, γεμίσεις και πολλά άλλα.

    Εν κατακλείδι και τα μπλέντερ χειρός και τα μίξερ είναι απαραίτητα εργαλεία στην κουζίνα. Σημασία έχει να αναλογιστείτε τι μαγειρεύετε πιο συχνά, προκειμένου να επιλέξετε το εργαλείο που σας ταιριάζει.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καταγγελίες στο cibum για απάτες σε ελληνικά σούπερ μάρκετ

Παραπλανητικές προσφορές και ψευδείς εκπτώσεις.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα