Γιατί υπάρχει συγκεκριμένη πλευρά προς τα πάνω κατά το ψήσιμο pop- corn σε φούρνο μικροκυμάτων.
Οποιαδήποτε ένδειξη στις συσκευασίες τροφίμων έχει λόγο ύπαρξης, είτε πρόκειται για χρόνο ψησίματος, είτε για τρόπο. Τι συμβαίνει όμως με τις συσκευασίες pop- corn που προορίζονται για το φούρνο μικροκυμάτων; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει η ένδειξη που υποδεικνύει την πλευρά που θα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα πάνω κατά το ψήσιμο;
Κι όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει την αλουμινένια επίστρωση στις σακούλες με τα pop- corn. Γνωστός και ως “δέκτης”, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες που προορίζονται για φούρνους μικροκυμάτων, για να απορροφά ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και να τη μετατρέπει σε θερμότητα (η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις εκπέμπεται ξανά ως υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία). Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε αυτήν τη περίπτωση είναι η ακτινοβολία μικροκυμάτων.
Σύμφωνα με άρθρο στο mentalfloss όταν μια σακούλα pop- corn τοποθετείται στο φούρνο μικροκυμάτων από τη σωστή πλευρά προς τα πάνω, ο υποδοχέας βρίσκεται στο κάτω μέρος, που σημαίνει ότι θα ζεσταθούν και θα σκάσουν πιο γρήγορα. Σύμφωνα με την εταιρία pop- corn Kettle Heroes, «Η τοποθέτηση των πυρήνων πάνω από τον υποδοχέα μεγιστοποιεί το σκάσιμο. Η ποσότητα των σκασμένων πυρήνων στη σακούλα σας με ποπ κορν θα μειωθεί κάπως αν γυρίσετε τη σακούλα ανάποδα, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τη γεύση».
Ενώ ορισμένοι δοκίμασαν και τις δυο πλευρές και δεν είδαν διαφορά, η συγγραφέας τροφίμων Kimberly Holland, από την άλλη πλευρά, ένιωθε ότι η ανάποδη πλευρά είχε χαμηλότερη απόδοση από την αντίστοιχη “This Side Up”. «Βρήκα ότι χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο για να αρχίσουν να σκάνε τα pop- corn. Η σακούλα είχε λίγα ακόμα προς το τέλος», έγραψε για το Allrecipes. “Επίσης, στην ανάποδη πλευρά, το σκάσιμο των pop- corn δεν έφτασε ποτέ σε έναν κυλιόμενο ρυθμό. Ακουγόταν σαν να ήταν λίγο τυχαίο το σκάσιμο”.