Ο τηλεοπτικός βρετανός σεφ Τζέιμς Μάρτιν μοιράστηκε έναν ιδιαίτερο λόγο για τον οποίο η τοποθέτηση των αυγών στο ψυγείο δεν είναι ιδανική για τη διατήρησή τους.
Ενώ οι περισσότεροι από εμάς αποθηκεύουμε τα αυγά, όπως και τα περισσότερα τρόφιμα, στο ψυγείο, ίσως και να μην είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους. Ο βρετανός τηλεοπτικός σεφ, Τζέιμς Μάρτιν, σε επεισόδιο της εκπομπής του This Morning του καναλιού ITV, μοιράστηκε έναν λόγο για τον οποίο η τοποθέτηση των αυγών στο ψυγείο δεν είναι ιδανική για τη διατήρησή τους.
Σύμφωνα με τον Μάρτιν, τα αυγά απορροφούν όλες τις γεύσεις από το ψυγείο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση των ίδιων των αυγών, αλλά και άλλων τροφίμων. Εξηγεί πως τα αυγά είναι πορώδη, για αυτό και παρουσιάζουν αυτή την ιδιότητα απορρόφησης των γεύσεων.
Σύμφωνα με τον Μάρτιν τα εστιατόρια χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να δώσουν στα αυγά τους γεύση από κάτι άλλο, αλλά χωρίς να το τοποθετήσουν μέσα στο μείγμα. Αν έχει κανείς τρούφα, για παράδειγμα, μπορεί να την τοποθετήσει σε ένα μπολ με ρύζι, να βάλει από πάνω τα αυγά, να κολλήσει μια μεμβράνη και να τα αφήσει στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Έτσι, το πρωί τα αυγά θα έχουν γεύση τρούφας!
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας, τα αυγά πρέπει να τοποθετούνται ολόκληρα σε δροσερό και ξηρό μέρος, ιδανικά στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, η αποθήκευσή τους σε ένα μέρος με σταθερή και δροσερή θερμοκρασία μάλλον είναι ιδανικότερη από το ψυγείο.
Αυτή την περίοδο, είναι ίσως σημαντικότερο από ποτέ να αποθηκεύουμε σωστά τα τρόφιμα. Αυτό ισχύει ιδίως για τα αυγά, καθώς πέρα από την έλλειψη σε ζωοτροφές που έχει ανεβάσει τις τιμές τους στα ύψη, η πρωτοφανής εξάπλωση της γρίπης των πουλερικών στην Ευρώπη αναμένεται να προκαλέσει επιπρόσθετες δυσκολίες στην αγορά αυγών.