Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ειδικός μίλησε: Η ίδια η Heinz απαντά στο ερώτημα, εάν η κέτσαπ θέλει ψυγείο

ΑρχικήΟικιακάΟ ειδικός μίλησε: Η ίδια η Heinz απαντά στο ερώτημα, εάν η κέτσαπ θέλει ψυγείο
spot_img

Η Heinz απαντά μέσω Twitter στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου: Η κέτσαπ εντός ή εκτός ψυγείου;

Το αν η κέτσαπ πρέπει να μένει στο ψυγείο ή όχι είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει πολλά νοικοκυριά, αλλά και ειδικούς.

Αλλά ο κολοσσός παραγωγής κέτσαπ Heinz έβαλε τελεία σε αυτό το δίλημμα με μια αρκετά καταληκτική δήλωση από το προφίλ του στο Twitter. “FYI Ketchup. goes. in. the. fridge!!!” ή στα ελληνικά “Προς ενημέρωσή σας, η κέτσαπ μπαίνει στο ψυγείο”. Άλλωστε, το γράφει και η συσκευασία.

Θα έλεγε κανείς ότι αφού η Heinz πήρε θέση αυτό θα ήταν και το τέλος της διαμάχης σωστά; Όχι, γιατί από ότι φαίνεται ξανά να διαφωνούν σε αυτό, ακόμα και μετά την πολύ ξεκάθαρη δήλωση της εταιρείας. Τα σχόλια πλημμύρισαν με συμφωνίες και αντιρρήσεις, ειδικά όσον αφορά στο γιατί η κρύα σάλτσα θα κάνει το ζεστό φαγητό να έχει άσχημη γεύση. Μια απάντηση ήταν: “Όχι, δεν ισχύει. Εσείς μείνετε στην παραγωγή και θα ασχοληθώ με την κατανάλωση”, στην οποία η Heinz απάντησε έξυπνα: “Βάλτε το στο ψυγείο αλλιώς δεν ξέρω πώς να εξελιχθεί…”, εννοώντας ότι η κέτσαπ μπορεί να χαλάσει και να προκαλέσει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στον καταναλωτή.

Μια έρευνα που είχε κάνει πέρσι η εταιρεία παραγωγής σαλτσών και άλλων ειδών σε 2.000 Βρετανούς διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα κρατούν κέτσαπ στο ντουλάπι και όχι στο ψυγείο, ενώ ακόμα και διασημότητες, όπως η Cardi B και η Victoria Beckham έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι και οι δύο δεν χρησιμοποιούν το ψυγείο.

Αλλά γιατί η κέτσαπ μπαίνει στο ψυγείο;

Ο μικροβιολόγος Δρ Jonathan Hughes σε περσινές δηλώσεις του στο ηλεκτρονικό περιοδικό New Food Magazine, είπε τα εξής: “Η κέτσαπ είναι όξινη λόγω τόσο των ντοματών όσο και του ξιδιού που περιέχει, γεγονός που αναστέλλει σημαντικά την ανάπτυξη βακτηρίων. Η κέτσαπ έχει συνήθως μια ημερομηνία best before περίπου ένα χρόνο χωρίς να ανοιχθεί και οκτώ εβδομάδες στο ψυγείο μόλις ανοίξει το μπουκάλι. Ωστόσο, η κέτσαπ είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην ανάπτυξη βακτηρίων, που διαρκεί έως και έξι μήνες μετά το άνοιγμα”, αποκάλυψε ο Δρ Χιουζ.  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα