Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ειδικός μίλησε: Η ίδια η Heinz απαντά στο ερώτημα, εάν η κέτσαπ θέλει ψυγείο

ΑρχικήΟικιακάΟ ειδικός μίλησε: Η ίδια η Heinz απαντά στο ερώτημα, εάν η κέτσαπ θέλει ψυγείο
spot_img

Η Heinz απαντά μέσω Twitter στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου: Η κέτσαπ εντός ή εκτός ψυγείου;

Το αν η κέτσαπ πρέπει να μένει στο ψυγείο ή όχι είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει πολλά νοικοκυριά, αλλά και ειδικούς.

Αλλά ο κολοσσός παραγωγής κέτσαπ Heinz έβαλε τελεία σε αυτό το δίλημμα με μια αρκετά καταληκτική δήλωση από το προφίλ του στο Twitter. “FYI Ketchup. goes. in. the. fridge!!!” ή στα ελληνικά “Προς ενημέρωσή σας, η κέτσαπ μπαίνει στο ψυγείο”. Άλλωστε, το γράφει και η συσκευασία.

Θα έλεγε κανείς ότι αφού η Heinz πήρε θέση αυτό θα ήταν και το τέλος της διαμάχης σωστά; Όχι, γιατί από ότι φαίνεται ξανά να διαφωνούν σε αυτό, ακόμα και μετά την πολύ ξεκάθαρη δήλωση της εταιρείας. Τα σχόλια πλημμύρισαν με συμφωνίες και αντιρρήσεις, ειδικά όσον αφορά στο γιατί η κρύα σάλτσα θα κάνει το ζεστό φαγητό να έχει άσχημη γεύση. Μια απάντηση ήταν: “Όχι, δεν ισχύει. Εσείς μείνετε στην παραγωγή και θα ασχοληθώ με την κατανάλωση”, στην οποία η Heinz απάντησε έξυπνα: “Βάλτε το στο ψυγείο αλλιώς δεν ξέρω πώς να εξελιχθεί…”, εννοώντας ότι η κέτσαπ μπορεί να χαλάσει και να προκαλέσει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στον καταναλωτή.

Μια έρευνα που είχε κάνει πέρσι η εταιρεία παραγωγής σαλτσών και άλλων ειδών σε 2.000 Βρετανούς διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα κρατούν κέτσαπ στο ντουλάπι και όχι στο ψυγείο, ενώ ακόμα και διασημότητες, όπως η Cardi B και η Victoria Beckham έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι και οι δύο δεν χρησιμοποιούν το ψυγείο.

Αλλά γιατί η κέτσαπ μπαίνει στο ψυγείο;

Ο μικροβιολόγος Δρ Jonathan Hughes σε περσινές δηλώσεις του στο ηλεκτρονικό περιοδικό New Food Magazine, είπε τα εξής: “Η κέτσαπ είναι όξινη λόγω τόσο των ντοματών όσο και του ξιδιού που περιέχει, γεγονός που αναστέλλει σημαντικά την ανάπτυξη βακτηρίων. Η κέτσαπ έχει συνήθως μια ημερομηνία best before περίπου ένα χρόνο χωρίς να ανοιχθεί και οκτώ εβδομάδες στο ψυγείο μόλις ανοίξει το μπουκάλι. Ωστόσο, η κέτσαπ είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην ανάπτυξη βακτηρίων, που διαρκεί έως και έξι μήνες μετά το άνοιγμα”, αποκάλυψε ο Δρ Χιουζ.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλήθειες και ψέματα: Πόσο παχαίνει το αλάτι;

Πόσες θερμίδες έχει το αλάτι και ο "απροσδόκητος" τρόπος που οδηγεί σε αύξηση του βάρους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατακράτηση υγρών.

Τι γίνεται με το φουα γκρα; Ποιοι το πολεμούν και ποιοι το υποστηρίζουν

Η νόστιμη αλλά αμφιλεγόμενη λιχουδιά συνεχίζει να απασχολεί το παγκόσμιο γαστρονομικό σκηνικό.

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο