Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: νηστίσιμα “συκολατάκια” με σύκα

ΑρχικήΟικιακάΚαινοτομία: νηστίσιμα "συκολατάκια" με σύκα
spot_img

cibum team

Τα βρήκαμε τυχαία σε ένα κατάστημα στο Θησείο. Ψάχναμε για νηστίσιμο γλυκάκι. Μάλιστα οι πωλητές δεν ήξεραν εάν είναι νηστίσιμα. Η ετικέτα μας αποκάλυψε την όμορφη αλήθεια. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έγινε όταν τα δοκιμάσαμε. Μαύρη σοκολάτα με γέμιση αποξηραμένου σύκου, διακοσμημένη με μικροσκοπικά σποράκια από σύκο. Μόνο που το λες στάζει το στόμα σου μέλι και προσμονή. Φαντάσου να το φας κιόλας. Ξέρω δεν ακούγεται όμορφα…. Αλλά αναφέρομαι στο απίστευτο και πέρα για πέρα Ελληνικό έδεσμα. Δεν θα μιλήσω άλλο. Η φωτογραφία τα λέει όλα. Δεν έμεινε ούτε για δείγμα. Έτσι για να τα δείτε. Τίποτα.  Θα σας πω όμως ότι ψάχνοντας για περισσότερες λεπτομέρειες, βρήκα ότι το σοκολατάκι-αποκάλυψη φτιάχνεται στην Κύμη Ευβοίας σε μια περιοχή γνωστή για τα περίφημα ξερά σύκα της. Ένα ποιοτικό προϊόν που ευδοκιμεί στο συγκεκριμένο και περιορισμένο μικροκλίμα της αιγαιοπελαγίτικης υπαίθρου.

 Μπαμπάς του, είναι το αγρόκτημα ΑΣΚΑΝΤΑ που ως πρωταρχικό στόχο έχει την παραγωγή ποιοτικού ξηρού φυσικού σύκου βιολογικής καλλιέργειας καθώς και άλλα προϊόντα βασισμένα στο σύκο, όπως σύκο energy bar, συκόμελο, μαρμελάδα ξηρού σύκου κ.ά. Εφαρμόζοντας παράλληλα, αρχές ορθής διαχείρισης της καλλιέργειας, επιτυγχάνεται η αειφορική διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

H ενασχόληση με την βιολογική γεωργία, σύμφωνα με την ascada farm και η δημιουργία ποιοτικών προϊόντων δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Είναι μια στάση ζωής που ακολουθείται και έρχεται από παλιά. Είναι οι μνήμες της γιαγιάς και του παππού με τις “βαγιούλες” και τα καζάνια. Είναι η σοφία που υπάρχει στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής αλλά και καλλιέργειας των κτημάτων. Είναι το πείσμα απέναντι στην ευκολία που προσφέρεται από τις εταιρείες με τα χημικά λιπάσματα και την εντατική εκμετάλλευση της γης. Κυρίως, είναι η αγάπη στο σύκο που μας ώθησε να αφηγηθούμε τις δικές μας ιστορίες σύκου, μεταμορφώνοντάς το αλλά και διατηρώντας το ακριβώς έτσι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα