Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Η Dr Megan Rossi φαίνεται να ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη αναπνοή μετά την κατανάλωση των αγαπημένων μας γευμάτων που όμως, περιέχουν σκόρδο. Η Rossi αποκάλυψε μέσα από δημοσίευση της στο instagram πως ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματική λύση ακόμη κι από τη τσίχλα με γεύση μέντα. “Καθώς το σκόρδο κινείται μέσω της πέψης σας, τα υποπροϊόντα του σκόρδου απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται στους πνεύμονες”, εξήγησε στην ανάρτησή της στο Instagram. “Αυτό σας δίνει μια «επαναλαμβανόμενη απόδοση” την οποία με την τσίχλα δεν μπορείτε να επιτύχετε εντελώς”. Η μέντα, ο μαϊντανός, το σπανάκι και το μαρούλι, ανέφερε πως βοηθούν επίσης την εξουδετέρωση της ανεπιθύμητης μυρωδιάς.
- Σχετικό θέμα: Επιτέλους! Ωμό σκόρδο χωρίς δυσάρεστη οσμή – Έχει ήδη κερδίσει, δύο διεθνή βραβεία καινοτομίας τροφίμων
Η πρόταση της DR Rossi έχει αποδειχθεί και επιστημονικά όταν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έδωσαν στους συμμετέχοντες σε μελέτη, τρία γραμμάρια σκελίδες σκόρδου για να μασήσουν για 25 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια καταναλώθηκαν νερό, ωμό μήλο ή χυμός μήλου, ωμό μαρούλι, φύλλα μέντας ή πράσινο τσάι. Το μήλο και το μαρούλι, μείωσαν τη συγκέντρωση πτητικών στην αναπνοή κατά 50%. Ο χυμός μήλου και ο χυμός μέντας μείωσαν τα επίπεδα των πτητικών, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικά όσο το μάσημα ωμού μήλου ή ωμής μέντας.
Στην ανάρτηση της την οποία ανέλυσε η dailymail, ανέφερε επίσης τα ευεργετικά οφέλη του σκόρδου όπως την αλισίνη, ένα ενεργό συστατικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ισοσταθμίζει τη δυσάρεστη αναπνοή. “Μια κλινική δοκιμή του 2001 έδειξε ότι η καθημερινή λήψη ενός συμπληρώματος σκόρδου μείωσε τόσο την πιθανότητα κρυολογήματος όσο και τον χρόνο ανάρρωσης”. Η Dr Rossi είπε ότι για να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα οφέλη του γευστικού λαχανικού, πρέπει να το αφήσετε το θρυμματισμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο για 10 λεπτά πριν το φαγητό ή το μαγείρεμα. Αν αφήσετε το σκόρδο να σταθεί εκ των προτέρων, θα επιτρέψει στην αλισίνη να αναπτυχθεί πλήρως πριν η θερμότητα από το μαγείρεμα απενεργοποιήσει τα ένζυμα.
Μέσω της δημοσίευσης υποστηρίζει πως τα μήλα περιέχουν φυτικές χημικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι αλληλεπιδρούν με ενώσεις θείου στο σκόρδο που αρωματίζουν την αναπνοή και εξαλείφουν την ανεπιθύμητη μυρωδιά.
“Τι ενδιαφέρουσα συμβουλή! Σίγουρα θα το δοκιμάσω”, απάντησε ένας ακόλουθος. “Κάνοντας το έργο του Θεού για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το σκόρδο χωρίς την παρενέργεια της αναπνοής”, συμφώνησε ένας δεύτερος. “Και οι δύο έφηβοι μου είχαν αυτή τη μυρωδιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Υπέροχο χακάρισμα”, έγραψε μια μαμά. Ωστόσο, δεν θα σερβίρουν όλοι ένα μήλο μαζί με το σκορδόψωμο τους με μια γυναίκα να γελάει: “Ποιος νοιάζεται;” Μυρίζω σκόρδο εδώ και 40 χρόνια. Απλώς υποθέτω ότι το κάνουν και όλοι οι άλλοι”. “Είναι τόσο ενδιαφέρον, Μέγκαν!! Αλλά παραδόξως μου αρέσει η αναπνοή μου με το σκόρδο”, πρόσθεσε ένας άλλος.