Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καρμπονάρα Day 2023: Μια ξεχωριστή vegan και νηστίσιμη συνταγή για το πιο εμβληματικό πιάτο της Ιταλίας

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΚαρμπονάρα Day 2023: Μια ξεχωριστή vegan και νηστίσιμη συνταγή για το πιο εμβληματικό πιάτο της Ιταλίας
spot_img

Ομάδα εμπειρογνωμόνων τροφίμων της Barilla δημιούργησε μια εναλλακτική εκδοχή της κλασικής ιταλικής συνταγής carbonara.

Η Open Carbonara είναι ένας επαναπροδιορισμός της εμβληματικής συνταγής μέσα από τα χέρια της Barilla, του σεφ Marco Martini, ο οποίος έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, και μιας ομάδας διεθνών σεφ* και αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, του Open Recipes, σχετικά με το συμπεριληπτικό φαγητό, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ευαισθητοποίηση γύρω από την προσαρμοστικότητα στη διατροφή.

Αυτή η νέα εκδοχή της καρμπονάρας είναι ένα διαπολιτισμικό πιάτο κατάλληλο για πολλούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρώνε halal, kosher, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και vegan.

Είναι γεγονός ότι το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Στον κανόνα όμως αυτόν, οι διατροφικοί περιορισμοί αποτελούν μια εξαίρεση, όπως ανέδειξε και η έρευνα** που διεξήγαγε η Barilla με θέμα το ‘συμπεριληπτικό φαγητό’ όπου πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες (58% ) που έλαβαν μέρος, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν κάποιου είδους περιορισμό όσον αφορά στο φαγητό.   

Με αυτό το σκεπτικό, η Barilla και η Ακαδημία της, Academia Barilla, έψαξε βαθιά στις ιταλικές ρίζες της και κάλεσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τροφίμων για να δημιουργήσει μια συνταγή carbonara που θα την απολαύσουν όλοι. Ο επικεφαλής, βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Marco Martini και Chefs από διάφορα πολιτισμικά υπόβαθρα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την Open Carbonara, μια χωρίς αποκλεισμούς απόδοση του κλασικού ιταλικού πιάτου. Οι σεφ που κλήθηκαν είναι ειδικευμένοι στην κουζίνα Halal, Kosher και Vegan.

Η Barilla, η premium μάρκα ζυμαρικών, προσφέρει μια εναλλακτική εκδοχή σε μια κλασική ιταλική συνταγή, έχοντας εντοπίσει ότι πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού (36%) δηλώνει ότι αισθάνεται πιο κοντά όταν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου η παρέα μοιράζεται το ίδιο φαγητό.

“Τα ζυμαρικά είναι ένα γεύμα γνωστό για την προσβασιμότητά του: είναι εύκολο να τα αγοράσεις και να τα μαγειρέψεις. Το να αναλάβω την πρόκληση να κάνω μια αγαπημένη συνταγή ανοιχτή σε όσους έχουν τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες ή δεν τρώνε κρέας από συνειδητή επιλογή, ήταν μια σπουδαία άσκηση ως Chef. Είναι πραγματικά εμπνευσμένο το γεγονός ότι μπόρεσα να ασχοληθώ με την συμπερίληψη, ένα θέμα που με παθιάζει, και να την εφαρμόσω για να βελτιώσω κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά. Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τους λάτρεις των ζυμαρικών να συνειδητοποιήσουν ότι με λίγες τροποποιήσεις μπορούν να απολαύσουν και αυτοί εκπληκτικές νέες συνταγές”, πρόσθεσε ο Marco Martini, Chef με αστέρι Michelin.

Η Open Carbonara του Chef Marco Martini και της Barilla έχει δημιουργηθεί προσεκτικά για να διατηρεί την ακεραιότητα, την υφή και τη γεύση της συνταγής:

Open Carbonara Συστατικά (4 Μερίδες)   320 g ζυμαρικά σπαγγέτι Barilla χωρίς γλουτένη N°5 0.3 g σαφράν 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους 100 γρ. τραγανές νιφάδες σόγιας 300γρ φρέσκο σέλερι Μια πρέζα πιπέρι 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο        Συνταγή Open Carbonara:   Βήμα 1: Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες Βήμα 2: Κόβουμε το σέλερι σε κύβους και το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 120 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό Βήμα 3: Προσθέτουμε το σαφράν σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε με νερό και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων Βήμα 4: Ανακατεύουμε στο μείγμα του σαφράν με τις πατάτες, αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει λείο και μετά προσθέτουμε πιπέρι Βήμα 5: Φρυγανίζουμε τις νιφάδες σόγιας και τις ανακατεύουμε με τους κύβους σέλερι  Βήμα 6: Βράζουμε τα ζυμαρικά βάσει του προτεινόμενου χρόνου, στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά Βήμα 7: Τοποθετούμε σε ένα πιάτο προσθέτοντας τις τραγανές νιφάδες σόγιας και τους κύβους σελινόριζας Βήμα 8: Απολαμβάνουμε, buon appetito!    

“Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο συμπεριληπτικός. Και το φαγητό θα πρέπει να γίνει το ίδιο. Φυσικά, ως μάρκα ζυμαρικών, το πρώτο μας ένστικτο ήταν να στηριχτούμε στη φυσική ικανότητα των τροφίμων να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Η πεποίθησή μας ότι το φαγητό είναι μια γέφυρα που συνδέει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά υπόβαθρα είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ. Έχοντας μια τόσο εξαιρετική ομάδα σεφ από διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές που δημιούργησε αυτή τη συνταγή Open Carbonara, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να προωθούμε τη συμπερίληψη των τροφίμων” δήλωσε η Ilaria Lodigiani, Chief Marketing Officer, Barilla

Εδώ σχετικό link: YouTube Barilla

Η Open Carbonara είναι μόνο η αρχή μιας διαπολιτισμικής και χωρίς αποκλεισμούς πρωτοβουλίας που ξεκινά από την κουζίνα: είναι στην πραγματικότητα το «πρώτο πιάτο» της πλατφόρμας Open Recipes (διαθέσιμη στη διεύθυνση barillaopenrecipes.com), με στόχο την προώθηση ενός πιο στοχαστικού και προσεγμένου τρόπου του να τρώμε μαζί.

mon

Το Open Recipes θα είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που υπηρετεί τον ίδιο σκοπό, και επεκτείνει τον αριθμό των διαθέσιμων συνταγών ζυμαρικών, με επί του παρόντος 140 συνταγές κατάλληλες για διάφορες διατροφικές ανάγκες,  και συνεχίζοντας να αναπτύσσεται για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις.

Η Open Carbonara και το Open Recipes εκφράζουν το σεβασμό της Barilla στην παράδοση, καθώς και το άνοιγμα στην εξέλιξη των κλασικών ιταλικών ζυμαρικών. Προσαρμόζοντας την καρμπονάρα σε μια νέα συνταγή που επιτρέπει τη διαπολιτισμική συντροφικότητα με την Open Carbonara, η Barilla αναζωπυρώνει τη συζήτηση σχετικά με τη σημασία του ανοίγματος των κουζινών μας στους ανθρώπους ανεξάρτητα από τις διατροφικές απαιτήσεις και τις πολιτισμικές διαφορές.

Ως μάρκα, η Barilla είναι πρόθυμη να διευκολύνει τις επιλογές του τρόπου ζωής των καταναλωτών της – ειδικά εκείνες που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, επιλέγοντας μια plant based ή χωρίς κρέας διατροφή.

“Η ταυτότητα του φαγητού δεν είναι μια στατική έννοια, αλλά κάτι ρευστό, που περιλαμβάνει ανθρώπους και γενιές πέρα από πολιτισμούς και πολιτικά σύνορα σε μια συνεχή ανταλλαγή προτιμήσεων, προσωπικής ιστορίας, τρυφερών αναμνήσεων και νέων σχέσεων. Σήμερα, η κατανάλωση ζυμαρικών στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη είναι μέρος αυτού που κάνει ολόκληρες γενιές να αισθάνονται κομμάτι αυτής της υγιούς αίσθησης του ‘ανήκειν’ σε μια πολυπολιτισμική παγκόσμια κοινωνία”, δήλωσε ο Paolo Tucci, , Gastronome and Expert Gastronomic Sciences, σύμβουλος Barilla.

Βασικά Στοιχεία:

  • Το 58% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν κάποια δυσανεξία σε τρόφιμα ή κάποια διατροφική απαίτηση.
  • Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο κοντά με τους ανθρώπους με τους οποίους δειπνούν όταν τρώνε το ίδιο φαγητό.
  • Το 43% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μερικές φορές δεν καλούν φίλους ή συγγενείς για φαγητό λόγω των διαφορετικών διατροφικών απαιτήσεων.

**(Όλα τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από έρευνα του παγκόσμιου ηγέτη της αγοράς 3Gem σε 2000 ερωτηθέντες, η οποία διεξήχθη μεταξύ 10ης – 17ης Φεβρουαρίου 2023)

###

Σχετικά με την Barilla Group

Η Barilla είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, υπό την προεδρία των αδελφών Guido, Luca και Paolo Barilla. Ιδρύθηκε από τον προπάππο τους Pietro Barilla, ο οποίος άνοιξε ένα αρτοποιείο στην Πάρμα το 1877. Σήμερα, η Barilla είναι γνωστή στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο για την υπεροχή των προϊόντων διατροφής της. Με τις μάρκες της – Barilla, Mulino Bianco, Pan di Stelle, Gran Cereale, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina και Vesta, Misko, Voiello, Academia Barilla, First, Catelli, Lancia, Splendor, Tolerant και Pasta Evangelists – υποστηρίζει τη γευστική, πλούσια και υγιεινή διατροφή, εμπνευσμένη από τη μεσογειακή διατροφή και τον ιταλικό τρόπο ζωής.

Όταν ο Pietro άνοιξε το κατάστημά του πριν από 145 χρόνια, ο κύριος στόχος του ήταν να φτιάχνει καλό φαγητό. Αυτή η αρχή έχει γίνει πλέον ο τρόπος λειτουργίας της Barilla, με 8.700 άτομα να εργάζονται για την εταιρεία και μια αλυσίδα εφοδιασμού που μοιράζεται τις αξίες και το πάθος της για ποιότητα.

 Η δέσμευση του Ομίλου είναι να προσφέρει στους ανθρώπους τη χαρά που μπορεί να τους προσφέρει το καλό, καλοφτιαγμένο φαγητό, το οποίο παράγεται με επιλεγμένα συστατικά από υπεύθυνες αλυσίδες εφοδιασμού, για να συμβάλει σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Από το 1987, ένα ιστορικό αρχείο συλλέγει και διατηρεί την 145χρονη ιστορία της εταιρείας, η οποία είναι πλέον μια πηγή ανοιχτή σε όλους μέσω της πύλης-μουσείο www.archiviostoricobarilla.com, μια μαρτυρία για τη διαδρομή ενός iconic προϊόντος Made in Italy και για τις αλλαγές στην ιταλική κοινωνία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.barillagroup.com, Twitter: LinkedIn: Twitter: @barillagroup: Barilla Group: @barillapeople.

*Σχετικά με την ομάδα της Open Carbonara:

Marco Martini

Ο βραβευμένος με αστέρι Μichelin Chef Marco Martini, διευθύνει το εστιατόριό του στη Ρώμη από το 2016. Ανάμεσα στα πολλά πιάτα, η carbonara ήταν πάντα παρούσα στην καριέρα του ως chef. Εφηύρε επίσης το διάσημο πλέον “Negative of Carbonara – Αρνητικό της Καρμπονάρα” (γεμιστά ραβιόλια ζυμαρικών) όταν ήταν μόλις 24 ετών.

Asma Khan

Η Asma Khan είναι μία από τις πιο διακεκριμένες Chef του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Khan είναι ιδιοκτήτρια ενός από τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια του Λονδίνου, του “Darjeeling Express”. Το φαγητό που σερβίρεται στο εστιατόριό της αποτελεί φόρο τιμής στην καταγωγή της Asma από τους Μογγόλους και τους δρόμους της Καλκούτας, ενώ όλα τα κρέατα είναι πιστοποιημένα από την HMC Halal.

Jasmine Guetta and Manuel Kanah

Η Benedetta Jasmine Guetta είναι Ιταλίδα φωτογράφος, στυλίστρια και υπεύθυνη για την ανάπτυξη συνταγών, ενώ ο Manuel Kanah είναι διευθυντής ανάπτυξης που ζει στην Ιταλία, όπου διατηρεί home restaurant. Μαζί ίδρυσαν το πρώτο και πιο διάσημο blog εβραϊκής κουζίνας/kosher φαγητού στην Ιταλία: “Lebna”.

Giulia Tomelleri

Η Giulia Tomelleri είναι δημιουργός χορτοφαγικών συνταγών. Στα κοινωνικά της κανάλια, μοιράζεται πιάτα εντελώς χορτοφαγικά, επινοώντας εναλλακτικές γευστικές συνταγές χωρίς κρέας. Η Giulia πιστεύει ότι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα προς μια μεγαλύτερη αλλαγή.

Victoire Gouloubi

Η Victoire Gouloubi είναι μία από τις πιο γνωστές Chef της Ιταλίας. Αφού άνοιξε το δικό της εστιατόριο, τώρα εμφανίζεται στην τηλεόραση ως το πρόσωπο του Gambero Rosso. Υποστηρίζει μια κουζίνα χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες και η μαγειρική της φιλοσοφία δημιουργεί μια γαστρονομική γέφυρα μεταξύ της Αφρικής και της Ιταλίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα