Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο μας αγαπάνε και μας κάνουν δώρο 2+1 «δώρο»;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΠόσο μας αγαπάνε και μας κάνουν δώρο 2+1 «δώρο»;
spot_img

Τι κρύβεται πίσω από τα προϊόντα σε πολυσυσκευασίες “2+1 δώρο”.

Μερικοί γιορτάζουν κάθε μέρα. Κάποιοι άλλοι πάλι, όχι. Μόνο δυο φορές το χρόνο και ζήτημα είναι εάν θα τις γιορτάσουν και αυτές. Και γιατί τότε, όταν πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ βλέπουν συνεχώς να τους «λούζουν» στα δώρα; Είτε στον Σκλαβενίτη, είτε στον ΑΒ, ή στο Lidl ή όποιο σουπερμάρκετ μπουν θα το βρουν το δωράκι τους, θέλουν δε θέλουν. Γιαούρτι 2+1 δώρο, γάλα εβαπορέ 2+1, αλεύρι 2+1 δώρο, εμφιαλωμένο νερό 5+1 δώρο, κουτάκια αναψυκτικών 5+1 δώρο, Σαμπουάν 1+1 δώρο, μακαρόνια 1+1 δώρο ακόμα και ατομικά παγωτά σε συσκευασίες των 5+1 δώρο. Και όσο και αν έχει συνηθίσει το μάτι μας στα δώρα, (γραμμένα πάντα με έντονα γράμματα μην τυχόν δεν τα δούμε) υπάρχουν και κάποιες στιγμές αναλαμπής που αναρωτιόμαστε “πόσο με αγαπάνε τελικά τα σουπερμάρκετ;” και ταυτόχρονα απαντάμε μόνοι μας “σιγά μην με αγαπάνε…”.

Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα δώρα είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει ο υποψιασμένος καταναλωτής: η στρατηγική προώθησης δωρεάν “δώρων”, είναι μία από τις αποτελεσματικές μεθόδους μάρκετινγκ για την προσέλκυση πελατών και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Για αυτή τη στρατηγική μάρκετινγκ έχουν γίνει μελέτες επί μελετών…

Υποτίθεται όμως, πως μία προσφορά δώρου πρέπει να ισχύει για περιορισμένο  χρονικό διάστημα και με περιορισμένο αριθμό προϊόντων. Όμως μερικά “δωράκια” ισχύουν όλο τον χρόνο. Και τα προϊόντα  αυτά πωλούνται μόνο ως τέτοια (με το δώρο) και όχι μεμονωμένα, πρακτική που όμως επιβάλλεται από τη νομοθεσία (στα σημεία λιανικής πώλησης όπου διενεργούνται προωθητικές ενέργειες που προϋποθέτουν την αγορά τουλάχιστον δύο (2) συσκευασιών του ίδιου προϊόντος, θα πρέπει το προωθούμενο προϊόν να διατίθεται υποχρεωτικά και μεμονωμένα.). Αυτό είναι το ένα.

Το άλλο είναι πως ακόμη και έτσι, μερικές φορές τα δώρα είναι εντελώς εικονικά αφού η τιμή των «2+1 δώρο» προϊόντων είναι ακριβώς ίδια, με την τιμή των προϊόντων μεμονωμένα. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα δώρο, καμία έκπτωση και καμία προσφορά. Για να μην αναφέρουμε πως έχουν εντοπιστεί και φαινόμενα που τα δώρα κοστίζουν πιο ακριβά από τα «όχι δώρα».

Τώρα για το πόση ζημιά έχουν οι εταιρείες από το κόστος των υποτιθέμενων δώρων… και αν βγάζουν από τη δική τους τσέπη για να μας κάνουν διάφορα” δωράκια”… Οι εταιρείες δαπανούν μεταξύ 4-16% των ετήσιων εσόδων τους για διαφημιστικό μάρκετινγκ μέσω προσφορών. Και στόχος μίας στρατηγικής μάρκετινγκ οποιασδήποτε εταιρείας είναι μόνο το κέρδος και η προσέλκυση πελατών. Συνεπώς προσβλέπουν στην τσέπη μας και μέσω των «δώρων» τους το επιτυγχάνουν. Πολύ γρήγορα και απλά, δεν είναι δώρο, δεν πρέπει να ονομάζεται δώρο και κανείς από αυτούς δεν μας αγαπάει…

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο