ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΤις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται το καλάθι για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται το καλάθι για το τραπέζι των Χριστουγέννων

2 λεπτά ανάγνωσης

Πιθανότητα την ίδια ημερομηνία με πέρυσι.

Μειώσεις τιμών κατά 20% με 30%, μεσοσταθμικά, σε εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα προϊόντα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά τη επίσκεψή του σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) ενόψει της εορταστικής περιόδου.

- Advertisement -

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η μείωση στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων και των διακοσμητικών στολιδιών αγγίζει έως και το 25%, ενώ στα λαμπάκια έως και το 30%, καταδεικνύοντας την πτωτική τάση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο κ. Σκρέκας συζήτησε με στελέχη της επιχείρησης, υπαλλήλους και καταναλωτές για την αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών, είδε από κοντά τις τιμές στα προϊόντα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και, μετά το τέλος της επίσκεψης δήλωσε: «Οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Θα εξετάσουμε με τις εταιρείες το ενδεχόμενο δημιουργίας «Καλαθιού των Χριστουγέννων». Βεβαίως, οι τιμές είναι ήδη πολύ μειωμένες. Σίγουρα όμως θα έχουμε ένα «Καλάθι» για το τραπέζι των Χριστουγέννων, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν ενόψει των εορτών να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την ίδια ημερομηνία με πέρυσι. Αυτό που ζητάμε από τις εταιρείες και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικών συσκευών και παιχνιδιών είναι να μειώσουν τις τιμές. Να συναισθανθούν τις ανάγκες των νοικοκυριών για τις γιορτές».

- Advertisement -

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τσίπουρο: Ο κίνδυνος από το ethyl carbamate, οι επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης

Τι είναι το ethyl carbamate, γιατί μπορεί να σχηματιστεί στο τσίπουρο και σε άλλα αποστάγματα, ποιους κινδύνους ενέχει και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για τον περιορισμό του

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι