Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζέστη και αλλεργίες: Γιατί η υψηλή θερμοκρασία επιδεινώνει τα συμπτώματα

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΖέστη και αλλεργίες: Γιατί η υψηλή θερμοκρασία επιδεινώνει τα συμπτώματα
spot_img

Πως μπορεί να μετριαστεί ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στις αλλεργίες.

Η θερμοπληξία και η θερμική εξάντληση δεν είναι οι μόνες ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη σε άνοδο εν μέσω ακραίας ζέστης που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή. Οι εποχικές αλλεργίες και το άσθμα επιδεινώνονται επίσης καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ TH Chan .

Η Kari Nadeau , πρόεδρος τμήματος και John Rock Καθηγητής Σπουδών για το Κλίμα και τον Πληθυσμό. εισερχόμενη διδακτορική φοιτήτρια Leah Martin. και η Jinia Sarkar , SM ’24, έγραψαν σε ένα άρθρο γνώμης στις 23 Ιουλίου στο The Messenger ότι η περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης – αποτέλεσμα της καύσης ορυκτών καυσίμων και ένας οδηγός υπερβολικής ζέστης – οδηγεί τα αλλεργιογόνα φυτά να παράγουν περισσότερη γύρη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από το 1990 έως το 2018, η περίοδος γύρης παρατάθηκε κατά 20 ημέρες και οι συγκεντρώσεις γύρης αυξήθηκαν κατά 21%. Περισσότερη γύρη μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες σε όσους υποφέρουν από αυτές, καθώς και να πυροδοτήσει περισσότερες κρίσεις άσθματος, σημείωσαν οι συγγραφείς. Οι μαύροι Αμερικανοί και άλλες φυλετικές μειονότητες αντιμετωπίζουν ακόμη πιο απότομους κινδύνους, λόγω του ιστορικού φυλετικού διαχωρισμού και της προκατάληψης που τους κάνει πιο πιθανό να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από άσθμα και να ζουν σε κοινότητες με μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αν και υπάρχουν μέτρα που μπορούν να λάβουν τα άτομα για να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους κατά τις μεγαλύτερες περιόδους αλλεργίας, οι λύσεις σε επίπεδο συστήματος για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. διασφάλιση ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι προσβάσιμη για όλους, ιδιαίτερα για πληθυσμούς που επηρεάζονται δυσανάλογα από την κλιματική αλλαγή· και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση άλλων παραγόντων που επιδεινώνουν τις αλλεργίες και το άσθμα, όπως οι εκπομπές από την κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο