Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Από στόμα σε στόμα»: Μεγάλη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων στην παρουσίαση του βιβλίου Μπαμπαρίγου – Παπαλαζάρου

ΑρχικήΟικιακάLIFE«Από στόμα σε στόμα»: Μεγάλη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων στην παρουσίαση του βιβλίου Μπαμπαρίγου - Παπαλαζάρου
spot_img

Το αδιαχώρητο στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6/11/2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο διαιτολόγος – διατροφολόγος δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης.

Για το βιβλίο και την συμβολή του στην καλλιέργεια των σωστών διατροφικών συνηθειών,  μίλησε η κ. Μαίρη Γιαννακούλια, καθηγήτρια Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Την αξία της διαφύλαξης και της μετάδοσης από γενιά σε γενιά των παραδοσιακών συνταγών της ελληνικής κουζίνας, όπως με μεράκι γίνεται στο βιβλίο, ανέπτυξε η κ. Νίκη Μηταρέα, δημοσιογράφος και συγγραφέας φαγητού και οίνου.

Η κ. Ελισάβετ Δελεχά, που επιμελήθηκε το food styling των συνταγών και την φωτογράφισή τους, ανέφερε την δική της εμπειρία μέσα από την συνεργασία της με τους υπόλοιπους συντελεστές του βιβλίου.

Οι συντελεστές του βιβλίου κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου συζήτησαν για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου, που αναδεικνύει τον πλούτο και την σοφία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα μας ξαναμαθαίνει τα τοπικά μας προϊόντα, που έχουν υψηλή διατροφική αξία.

Ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS απηύθυνε ευχαριστήριο χαιρετισμό και εξήρε την στήριξη των συντελεστών του βιβλίου στα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς μέρος των εσόδων του βιβλίου στηρίζουν το έργο τους. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ο πρίγκιπας Νικόλαος και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων από τον χώρο της πολιτικού, ακαδημαϊκού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χώρου και κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής γαστρονομίας.

Την σκηνοθεσία της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Ναταλία Τριποδάκη.

Θερμές ευχαριστίες στον χορηγό της εκδήλωσης Κτήμα Λαζαρίδη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα