ΑρχικήΟικιακάLIFEΑυτό και αν είναι "fast food": Καταβρόχθισε 930 γραμμάρια πάπιας σε 5...

Αυτό και αν είναι “fast food”: Καταβρόχθισε 930 γραμμάρια πάπιας σε 5 λεπτά

1 λεπτά ανάγνωσης

Σε διαγωνισμό για τους λάτρεις της ψητής πάπιας

Ένας Γάλλος κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό ταχυφαγίας για λάτρεις της πάπιας, καταβροχθίζοντας 930 γραμμάρια κρέατος μόλις σε 5 λεπτά!

- Advertisement -

«Προετοιμασία στο σπίτι δεν υπάρχει! Είναι απολύτως φυσιολογικό, έρχομαι ως τουρίστας και συμμετέχω στον διαγωνισμό», λέει ο 60χρονος Μπερνάρ Λασμπά, μετά την κατάκτηση του 11ου τίτλου του σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Αυτό το ασυνήθιστο «παγκόσμιο πρωτάθλημα», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982 και στο οποίο συμμετείχαν σήμερα 13 διαγωνιζόμενοι, διεξάγεται κάθε χρόνο στην κοινότητα Σαραμόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, με εξαίρεση τα προηγούμενα δύο χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.

- Advertisement -

Στους διαγωνιζόμενους προσφέρεται ένα κιλό στήθος πάπιας, ψημένο στη σχάρα, το οποίο πρέπει να φάνε μέσα σε πέντε λεπτά – με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πάντως, ο βαθμός δυσκολίας σήμερα ήταν μεγαλύτερος λόγω της ζέστης, αφού ο υδράργυρος ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο Μπερνάρ Λασμπά μοιράστηκε το τρόπαιο με τον μεγαλύτερο σε ηλικία διαγωνιζόμενο, έναν 97χρονο που κατάφερε να φάει 350 γραμμάρια σε πέντε λεπτά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πόσο ασφαλείς είναι οι σάλτσες; Νέα έρευνα εξετάζει τους μικροβιολογικούς κινδύνους

Νέα επιστημονική ανασκόπηση εξετάζει τα βακτήρια, τα παράσιτα και τους μικροοργανισμούς αλλοίωσης

Ποιοι ελληνικοί ελαιώνες κινδυνεύουν περισσότερο – Χάρτης κινδύνου για την ελληνική ελιά από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Ο νέος χάρτης καταγράφει μεγάλες γεωγραφικές διαφορές στους κλιματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική ελαιοκαλλιέργεια.

Άσπρισε η ελιά σας; Τι είναι η βαμβακάδα και πότε χρειάζεται επέμβαση

Η λευκή εμφάνιση πάνω στα άνθη και στους νεαρούς βλαστούς προκαλεί συχνά ανησυχία, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημαίνει ότι το δέντρο κινδυνεύει άμεσα