Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Cravan: Το πενταόροφο κοκτέιλ μπαρ στην καρδιά του Παρισιού

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςCravan: Το πενταόροφο κοκτέιλ μπαρ στην καρδιά του Παρισιού
spot_img

Συνεργασία με την Moët HennessyΚάθε όροφος έχει και διαφορετικό θέμα.

Ο Βέλγος αρχιτέκτονας και ντιζάινερ Ramy Fischler συνεργάστηκε με τον Moët Hennessy και τον εστιάτορα, συγγραφέα, ιστορικό και λάτρη των κοκτέιλ Franck Audoux για να δημιουργήσουν το κοκτέιλ μπαρ Cravan στην καρδιά του Saint-Germain-des-Prés στο Παρίσι.

«Ο σχεδιασμός αποσκοπούσε στο να διευρύνει μια ιστορία από τον Franck Audoux, η οποία προέρχεται από το μικρό μπαρ του στο 16ο του Παρισιού, και να τη μετατρέψει σε έναν οίκο κοκτέιλ σε πέντε επίπεδα στο κέντρο της πρωτεύουσας – να φανταστεί έναν νέο οίκο για τον όμιλο Moët Hennessy» εξήγησε ο Fischler, μιλώντας στο Dezeen. «Αυτό δεν είναι “μια πιστολιά” αλλά το ξεκίνημα μιας μακράς περιπέτειας. Κατά συνέπεια, ήταν αναγκαίο να ορίσουμε μια αρμονία, μια συνοχή, μεταξύ όλων των στοιχείων του πρότζεκτ, είτε αυτά είναι ο διάκοσμος, το σέρβις, η μουσική ή, ο φωτισμός» πρόσθεσε (https://www.instagram.com/p/CuC7RdNLIdg/).

Ο χώρος πήρε την επωνυμία του από τον πρωτοπόρο ποιητή-μποξέρ και ενίοτε κριτικό τέχνης Arthur Cravan, ένα ελεύθερο πνεύμα που θαυμάζει ο Audoux. «Έχουμε κοινό όραμα, κατ’ ουσίαν βασισμένο σε πολιτισμικές αναφορές από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο και πάνω από όλα μια προτίμηση για σκηνικό αντίκτυπο, φτιάχνοντας ένα περιεχόμενο, μια οπτική γωνία ή αφήγημα. Ξεκινήσαμε με την επιθυμία ελεύθερα να συγκεντρώσουμε κώδικες, εποχές και στυλ για να δημιουργήσουμε ένα νέο ρεπερτόριο που για εμάς είχε νόημα και εξέφραζε την ουσία του Cravan» συνέχισε ο Βέλγος αρχιτέκτονας.

Καταλαμβάνοντας ένα κτήριο του 17ου αιώνα στην καρδιά αυτής της ιστορικής και λογοτεχνικής συνοικίας, ο χώρος απλώνεται σε πέντε ορόφους, με έναν μικρό χώρο για προσκεκλημένους στη στέγη. Το κτήριο διαθέτει διαφορετικά μπαρ στο ισόγειο, τον πρώτο και τρίτο όροφο, με τον δικό τους χαρακτήρα το καθένα (https://www.instagram.com/p/CuC7FtdrgsE/) ενώ ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί ένα βιβλιοπωλείο-βιβλιοθήκη με εκδόσεις Rizzoli, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους ξεφυλλίζοντας ή αγοράζοντας βιβλία (https://www.instagram.com/p/CuC6yuHrz1C/). Στον τέταρτο όροφο, ένας ακόμη χώρος για προσκεκλημένους, σε στυλ ατελιέ.

Ο Fischler διευκρίνησε ότι το όλο πρότζεκτ πήρε παράδειγμα από την έννοια του κοκτέιλ. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό το πρότζεκτ στη σημερινή του μορφή αν δεν επρόκειτο για το ζήτημα του να πίνεις κοκτέιλ» είπε.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα