ΑρχικήΟικιακάLIFE Έκθεση με δημιουργίες από σοκολάτα αφιερωμένη στο Art Deco στις Βρυξέλλες

 Έκθεση με δημιουργίες από σοκολάτα αφιερωμένη στο Art Deco στις Βρυξέλλες

2 λεπτά ανάγνωσης

Τη δημιουργία έργων τέχνης από σοκολάτα αναδεικνύει έκθεση σοκολατένιων αυγών που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Hotel Amigo, στις Βρυξέλλες.

Στην 3η έκθεση “Bel’Oeuf” παρουσιάζονται έργα σοκολατοποιών εμπνευσμένα από τη διαχρονική κομψότητα του Art Deco, καλλιτεχνικού κινήματος που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920. Το θέμα της φετινής έκθεσης επιλέχθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που η συγκεκριμένη τεχνοτροποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Μοντέρνας Διακοσμητικής και Βιομηχανικής Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1925.

- Advertisement -

Στην έκθεση συμμετέχουν εξέχοντες Βέλγοι σοκολατοποιοί όπως ο Pierre Marcolini, ο Marc Ducobu, συνεργάτης ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου, καθώς και το ανερχόμενο αστέρι του Βελγίου, η Louise Henriques από τη Namur.

Διάσημοι Βέλγοι σοκολατοποιοί αποκάλυψαν τα σοκολατένια αυγά τους με γεωμετρικές και διακοσμητικές γραμμές τυπικές του στυλ Art Deco, τα οποία εκτίθενται στην αίθουσα Ambassadeur του ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν έργα που συνδυάζουν την παράδοση της βελγικής σοκολάτας με την κομψότητα του σχεδιασμού Art Deco.

- Advertisement -

Η έκθεση αποτελεί συνεργασία του Marc Ducobu, με το Hotel Amigo, τον δήμο Βρυξελλών και τη σοκολατοποιία Valrhona και τα έσοδα από τις πωλήσεις σοκολατένιων αυγών θα διατεθούν στο ίδρυμα Saint-Pierre.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών