ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία σε Πετρούπολη και Ν. Ηράκλειο

Πρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία σε Πετρούπολη και Ν. Ηράκλειο

3 λεπτά ανάγνωσης

Νέα πρόστιμα σε κρεοπωλεία της Αττικής για τον κιμά

Ο σοβαρός κίνδυνος που εγκυμονεί η παραμονή του κιμά σε θερμοκρασία δωματίου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, έχει αναφερθεί επανειλημμένως σε άρθρα του cibum. Στον ωμό κιμά μπορεί να υπάρχουν παθογόνα βακτήρια όπως Salmonella, το E.coli, Campylobacter, Listeria, Staphylococcus aureus – υπεύθυνα για τροφικές δηλητηριάσεις που κυμαίνονται από ήπιες μέχρι και θανατηφόρες. Αν το τρόφιμο δεν ψυχθεί εγκαίρως, οι μικροοργανισμοί αυτοί πολλαπλασιάζονται ραγδαία: σε θερμοκρασίες μεταξύ 4°C και 60°C, ένα μόνο βακτήριο μπορεί να φτάσει σε πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων μέσα σε λίγες ώρες. Και παρότι υπάρχουν ψυχόμενες μηχανές κοπής, δεν τις έχουν όλα τα κρεοπωλεία.

- Advertisement -

Γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά και για πολλούς άλλους ο κιμάς κατατάσσεται στα τρόφιμα Υψηλής Επικινδυνότητας. Σύμφωνα με τον αγορανομικό κώδικα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παρουσία κιμά από προηγούμενη παραγγελία, σε μηχανή κοπής άνω των 100 γραμμαρίων. Παράλληλα, διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει παραπλάνηση του καταναλωτή καθώς διαφορετικά θα μπορούσε να επιλεγεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι κρέας για άλεση, αλλά να καταλήξει με κιμά από την παραγγελία του προηγούμενου πελάτη.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων σε δύο κρεοπωλεία για παρουσία υπολειμμάτων κιμά προηγούμενης κοπής το ένα στην Πετρούπολη και το άλλο στο Νέο Ηράκλειο. Οι έλεγχοι έγιναν στις 7 και στις 8 Απριλίου και ανακοινώθηκαν χθες. Τα πρόστιμα είναι 500 ευρώ στο καθένα. Σε αυτό στην Πετρούπολη, βρέθηκε υπόλειμμα βάρους 170 γρ και στο κρεοπωλείο του Νέου Ηρακλείου 345 γραμμάρια μοσχαρίσιου κιμά. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις επιβολής προστίμων όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Περιφέρειας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου