Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Gordon Ramsay: Πως έγραψε το τελευταίο βιβλίο μαγειρικής

ΑρχικήΟικιακάLIFEGordon Ramsay: Πως έγραψε το τελευταίο βιβλίο μαγειρικής
spot_img

Ο πασίγνωστος σεφ Gordon Ramsay πέρασε τη δύσκολη περίοδο του lockdown, πώς αλλιώς, φυσικά μαγειρεύοντας!

Ο σεφ που έχει στο ενεργητικό του έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων, εστιατορίων και τηλεοπτικών εκπομπών, παρέμεινε στο σπίτι του στην Κορνουάλη της Αγγλίας, και έκανε μια σειρά από lives στο Instagram, μαγειρεύοντας γεύματα σε 10 λεπτά ή λιγότερο.

Η ταχέως εξελισσόμενη προσπάθεια που ξεκίνησε στο YouTube από την προηγούμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε με το «Ramsay in 10’», το τελευταίο του βιβλίο μαγειρικής, που είναι γεμάτο συνταγές φτιαγμένες κόντρα στους δείκτες του ρολογιού.

«Είναι τόσο διασκεδαστικό να μαγειρεύεις, που δεν χρειάζεται να σου παίρνει 60 ή 70 λεπτά κάθε φορά», εξηγεί.

Πριν από την COVID-19, η σύζυγός του, Tana είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μαγειρική στο σπίτι.

«Είναι μια καταπληκτική μαγείρισσα στο σπίτι», λέει ο Ramsay.

Περιγράφει το «Ramsay in 10’» ως “ένα μικρό θαύμα”, επειδή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που η ζωή τον ανάγκασε να επιβραδύνει και να κάνει ένα διάλειμμα.

Ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει, στην τηλεόραση και όχι μόνο, έναν επιθετικό – και μερικές φορές τρομακτικό – Ramsay, να σώζει αποτυχημένα εστιατόρια, να κρίνει σεφ που ανταγωνίζονται για χρηματικά έπαθλα, να σκαρφαλώνει σε γκρεμούς της Σικελίας αναζητώντας το τέλειο χταπόδι, ή στην Μύκονο να φτιάχνει λουκάνικα!

Αλλά σίγουρα δεν έχει συνηθίσει να τον βλέπει να τρέχει γύρω από την κουζίνα του, περιτριγυρισμένος από τη γυναίκα του και τα παιδιά τους, ηλικίας από 2 έως 23.

Οι ζωντανές του μεταδόσεις στο Instagram ενθουσίασαν χιλιάδες θαυμαστές, δίνοντάς τους τη σπάνια απόλαυση να βλέπουν τον Ramsay να μαγειρεύει σε πραγματικό χρόνο.

“Δεν υπάρχουν διαβατήρια. Ούτε πτήσεις. Δεν υπάρχει πρόγραμμα”, ανέφερε για το lockdown. “Δεν έχεις γύρισμα. Θα μείνεις σπίτι και θα μαγειρέψεις πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Αν μου το έλεγες αυτό πριν από δύο χρόνια, δεν θα σε πίστευα ποτέ. Έπρεπε να γίνουμε εξαιρετικά δημιουργικοί και παράλληλα να δημιουργούμε γρήγορα, εύκολα και απλά.”

Όπως λέει είχε στην πρώτη γραμμή του μυαλού του, τις πιέσεις της πανδημίας και του εγκλεισμού. “Κάθε γιατρός και νοσοκόμα ήταν γονατιστός, και κάθε νοσοκομείο ήταν γεμάτο άγχος και πίεση”, δήλωσε ο Ramsay στο Euronews. “Και έτσι αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να αποβάλω αυτή την πίεση.”

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα