Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιδιοκτήτρια του θρυλικού «Κήπου της Madame Wu» πέθανε σε ηλικία 106 ετών

ΑρχικήΟικιακάLIFEΗ ιδιοκτήτρια του θρυλικού «Κήπου της Madame Wu» πέθανε σε ηλικία 106 ετών
spot_img

Ο Γκάρι Γκραντ, η Γκρέις του Μονακό, ο Πολ Νιούμαν και ο Γκρέγκορι Πεκ ήταν μερικοί από τους διάσημους φανατικούς θαμώνες του εστιατορίου της

Η Σύλβια Γου (Sylvia Wu), ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου «Ο κήπος της Madame Wu» στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 106 ετών αναφέρουν οι LA Times.

   Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. «Δεν είχα οικογένεια στην Αμερική, είχε αναφέρει. «Το ταξίδι διήρκεσε 40 ημέρες και λόγω του πολέμου υπήρχε συσκότιση σε όλη τη διαδρομή».

   Ανοιξε το εστιατόριο το 1959 γιατί συνέχεια έβλεπε «κακό τσοπ σούι παντού» παραπονέθηκε στο USA Today. Εγινε αμέσως διάσημο για το μενού και τη διακόσμησή του σε σχήμα παγόδας. Η Γου υποδεχόταν τους διάσημους πελάτες της φορώντας πάντα ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο τηλέφωνο. 

H madame Wu με τον Γκάρι Γκράντ

   Στο «Madame Wu’s Garden» η Μέι Γουέστ προτιμούσε την κρύα πεπονόσουπα, ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Πολ Νιούμαν απολάμβαναν το τοστ με γαρίδες και πίτες με καβούρια, ενώ η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό έπαιρνε πάντα την ψητή πάπια Πεκίνου.

   Εχει γράψει βιβλία μαγειρικής, εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση και είχε έντονη φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας το νοσοκομείο «City of Hope».

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα