Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιδιοκτήτρια του θρυλικού «Κήπου της Madame Wu» πέθανε σε ηλικία 106 ετών

ΑρχικήΟικιακάLIFEΗ ιδιοκτήτρια του θρυλικού «Κήπου της Madame Wu» πέθανε σε ηλικία 106 ετών
spot_img

Ο Γκάρι Γκραντ, η Γκρέις του Μονακό, ο Πολ Νιούμαν και ο Γκρέγκορι Πεκ ήταν μερικοί από τους διάσημους φανατικούς θαμώνες του εστιατορίου της

Η Σύλβια Γου (Sylvia Wu), ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου «Ο κήπος της Madame Wu» στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 106 ετών αναφέρουν οι LA Times.

   Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. «Δεν είχα οικογένεια στην Αμερική, είχε αναφέρει. «Το ταξίδι διήρκεσε 40 ημέρες και λόγω του πολέμου υπήρχε συσκότιση σε όλη τη διαδρομή».

   Ανοιξε το εστιατόριο το 1959 γιατί συνέχεια έβλεπε «κακό τσοπ σούι παντού» παραπονέθηκε στο USA Today. Εγινε αμέσως διάσημο για το μενού και τη διακόσμησή του σε σχήμα παγόδας. Η Γου υποδεχόταν τους διάσημους πελάτες της φορώντας πάντα ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο τηλέφωνο. 

H madame Wu με τον Γκάρι Γκράντ

   Στο «Madame Wu’s Garden» η Μέι Γουέστ προτιμούσε την κρύα πεπονόσουπα, ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Πολ Νιούμαν απολάμβαναν το τοστ με γαρίδες και πίτες με καβούρια, ενώ η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό έπαιρνε πάντα την ψητή πάπια Πεκίνου.

   Εχει γράψει βιβλία μαγειρικής, εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση και είχε έντονη φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας το νοσοκομείο «City of Hope».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα