Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Έκθεση με “ιστορίες νερών” στη Θεσσαλονίκη

ΑρχικήΟικιακάLIFEΠαγκόσμια Ημέρα Νερού: Έκθεση με "ιστορίες νερών" στη Θεσσαλονίκη
spot_img

Από τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Δημήτρη Βαβλιάρα.

«Ιστορίες Των Νερών», τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου φωτογράφου και μουσικού Δημήτρη Βαβλιάρα, η οποία εγκαινιάζεται στις 22 Μαρτίου 2023 -Παγκόσμια Ημέρα Νερού- στις 19:00 με την υποστήριξη του Goethe-Institut, στην Γκαλερί του Ινστιτούτου και διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Ποιμενικά» από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία» ο Δημήτρης Βαβλιάρας, στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μέσα από 20 εικόνες-πορτρέτα που συνδέουν τον άνθρωπο με το νερό. «Το νερό είναι πηγή ζωής. Είναι έξω και μέσα μας, αφού κατά περίπου 70% αποτελούμαστε από αυτό. Οφείλουμε να το φροντίζουμε. Να το υπερασπιζόμαστε», λέει ο φωτογράφος.

Ο Δημήτρης Βαβλιάρας απαθανάτισε πρόσωπα της περιοχής του, μέσα στη λίμνη Πολυφύτου, συνδέοντας έτσι την αγάπη του για τα πορτρέτα, με το νερό και την ανάγκη για να το προστατέψουμε. Η φωτογράφιση έγινε με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής αμιάντου στο ορυχείο των ΜΑΒΕ, χώρος που θα επέφερε την οριστική και ανεπίστρεπτη μόλυνση της λίμνης Πολυφύτου, του πόσιμου νερού και την υποβάθμιση όλης της περιοχής.

Τα «Ποιμενικά» που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα είναι ένα λεύκωμα αφιερωμένο στους βοσκούς κυρίως της Αιανής Κοζάνης, τόπος που ζει μόνιμα ο Δημήτρης Βαβλιάρας, οι οποίοι σιγά σιγά μειώνονται και καθώς φαίνεται στα επόμενα χρόνια θα εξαφανιστούν, τουλάχιστον με τη μορφή που τους ξέραμε μέχρι τώρα, δηλαδή έχοντας τα κοπάδια τους ελεύθερα στα βουνά.

Ο Δημήτρης Βαβλιάρας γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, μεγάλωσε στην Κοζάνη και κατοικεί μόνιμα στην Αιανή Κοζάνης. Κύρια ενασχόλησή του είναι η μουσική, (ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Πάλι Βρέχει» στον οποίο συμμετέχουν ερμηνευτικά οι Βασίλης Σκουλάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Μανώλης Χατζημανώλης και Γιώργος Κοντορίκος κυκλοφόρησε το 2013), ενώ με τη φωτογραφία άρχισε να ασχολείται πριν μερικά χρόνια με τις περισσότερες εικόνες του να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το 2019 κέρδισε το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας FACES 2018. Την ίδια χρονιά μια φωτογραφία του μπήκε στις 100 καλύτερες του κόσμου στο ανδρικό πορτραίτο στον διαγωνισμό 35 AWARDS INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS. To 2021 η εταιρία Fuji τον επέλεξε ως επίσημο φωτογράφο της (Official fuji x-photographer). Το Μάιο του 2022 μπήκε και πάλι στους 100 καλύτερους φωτογράφους του κόσμου στην ασπρόμαυρη φωτογραφία πάλι στον διαγωνισμό 35 AWARDS INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS. Παράλληλα, συνεχίζει να ασχολείται με τη μουσική.

Διάρκεια έκθεσης: από 22 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου 2023 (Καθημερινές από τις 09:00 – 22:00, Σάββατο 09:00 – 13:00, Κυριακή κλειστά. (https://fb.me/e/4f1bZ5JdM)

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα