Τόσους αναδευτήρες στο μίξερ και την κουζινομηχανή με ξεραμένα υπολείμματα συστατικών πώς τα καθαρίζεις;
Ενώ είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο, φτιάχνει τις πιο γλυκές δημιουργίες έχει κι ένα τεράστιο ελάττωμα! Τον κόπο να πρέπει να αφαιρέσεις από πάνω του την παχύρευστη ζύμη ή σαντιγύ που έχει ξεραθεί! Ο λόγος για το σύρμα, τον αυγοδάρτη, και όλα τα υπόλοιπα είδη αναδευτήρα που έχουν τα μίξερ.
Διότι τι να πρωτοκάνεις… Να τελειώσεις τη δημιουργία για να μπει γρήγορα στο ψυγείο ή τον φούρνο ή να τα παρατήσεις όλα και να αρχίσεις τα ταχυδακτυλουργικά με το σφουγγάρι για να το ξεπλύνεις το σύρμα πριν τα υλικά που ανακάτευες ξεραθούν; Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων να το πετάξει θα πρέπει πρώτα να το ξεπλύνεις καλά…
Κι όμως ο τρόπος να καθαρίσεις το σύρμα σου, είναι ο ίδιος με αυτόν που το λέρωσες! Το ανακάτεμα:
Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι και χτύπα με το σύρμα μέχρι να καθαρίσει καλά! Το σύρμα σου θα φτιάξει μια ωραιότατη σαπουνάδα και όσο συνεχίζεις να την χτυπάς (σα να χτυπάς μαρέγκα), τόσο θα καθαρίζει και θα φεύγουν από πάνω του τα υπολείμματα των υλικών.
Αν τώρα είχες αφήσει το εξάρτημα πολλές ώρες άπλυτο στο νεροχύτη και έχουν γίνει τα υλικά «μπετόν – αρμέ», τότε άστο πρώτα μέσα στο μπολ για 10-15 λεπτά και μετά ξεκίνα να χτυπάς τη σαπουνάδα.