cibum team
Φαίνεται ότι οι Λιθουανοί σεφ το έχουν βάλει σκοπό να… τρελάνουν κόσμο με τις πρωτότυπες γεύσεις παγωτών, που σκαρφίζονται.
Έτσι, μετά τις περσινές πραγματικά καινοτόμες γεύσεις, όπως η τσουκνίδα, η μπίρα και η πευκοβελόνα, ήρθαν φέτος νέες, όπως αγγούρι με μέλι, ψωμί σίκαλης και… κέρατο άλκης.
Δείτε εννέα απίστευτες γεύσεις παγωτών των Λιθουανών σεφ για το 2021
1. Παγωτό με γεύση μαύρο ψωμί σίκαλης: «Μια δροσιστική εμπειρία με αλμυρά και τραγανά κομμάτια ψωμιού».
2. Παγωτό με αγγούρι και μέλι: «Μια κλασική λιθουανική λιχουδιά και η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού».
3. Πεπαλαιωμένο τυρί Džiugas και παγωτό κράνμπερι: «Οι πικάντικες γεύσεις γλυκιάς και μεταξένιας κρέμας από το δημοφιλές λιθουανικό σκληρό τυρί Džiugas και φρέσκα και πικάντικα κράνμπερι. Σερβίρεται με ένα τραγανό μπισκότο τυριού».
4. Κέρατο από άλκη και καπνιστό παγωτό εποχής με μούρα: «Οι μικτές γεύσεις σκόνης κέρατων από άλκες (που τα αρσενικά ζώα στην άγρια φύση «ρίχνουν» κάθε χρόνο), τα εποχιακά μούρα με καπνό και η παλαιωμένη βύνη τοπικής παραγωγής δημιουργούν μια… παγωμένη εμπειρία ζωής».
5. Επιδόρπιο κατεψυγμένου γιαουρτιού με σορμπέ σαλάτας και αγγούρια: «Το γιαούρτι με γεύση παγωμένη λευκή σοκολάτα σερβίρεται μαζί με φρέσκες λωρίδες αγγουριού και ένα παγωμένο πράσινο σορμπέ, που παρασκευάζεται από μάραθο, μαρούλι, φρέσκο δυόσμο και άλλα βότανα μπαχαρικών».
6. Παγωτό τριαντάφυλλο τσαγιού Pažaislis: «Τριαντάφυλλα τσαγιού κοσμούν τη Μονή Pažaislis για αιώνες. Αυτά τα εξαιρετικά αρωματικά λουλούδια θα κάνουν μια εξαιρετική γεύση παγωτού, που αντικατοπτρίζει την λουλουδάτη ατμόσφαιρα του μοναστηριού ».
7. Παγωτό ανθού φιλύρα με κέικ μελιού: «Σερβίρεται με μια φέτα τραγανό κέικ μελιού – ένα κέρασμα εμπνευσμένο από τις αρχαίες συνταγές του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας».
8. Παγωτό αβοκάντο με πουρέ πεπόνι: «Το αβοκάντο – ένα φρούτο που κατακτά επιτυχώς τον κόσμο των τροφίμων – εισέρχεται επίσης στη χώρα των παγωμένων λιθουανικών απολαύσεων».
9. Παγωτό με καστανό βούτυρο και καραμελωμένα αχλάδια: «Το γλυκό καστανό βούτυρο αναμεμειγμένο με δροσερό παγωτό βανίλια παγώνει αμέσως, δημιουργώντας τραγανές νιφάδες καραμέλας. Εν τω μεταξύ, τα καραμελωμένα αχλάδια, που σερβίρονται στο πλάι εξισορροπούν τη γεύση και προσθέτουν φρουτώδη φρεσκάδα».
Με πληροφορίες από dailyreporter.gr