Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι πιο απίστευτες γεύσεις παγωτών. Εσείς θα τις δοκιμάζατε;

ΑρχικήΟικιακάΟι πιο απίστευτες γεύσεις παγωτών. Εσείς θα τις δοκιμάζατε;
spot_img

cibum team

Φαίνεται ότι οι Λιθουανοί σεφ το έχουν βάλει σκοπό να… τρελάνουν κόσμο με τις πρωτότυπες γεύσεις παγωτών, που σκαρφίζονται.

Έτσι, μετά τις περσινές πραγματικά καινοτόμες γεύσεις, όπως η τσουκνίδα, η μπίρα και η πευκοβελόνα, ήρθαν φέτος νέες, όπως αγγούρι με μέλι, ψωμί σίκαλης και… κέρατο άλκης.

Δείτε εννέα απίστευτες γεύσεις παγωτών των Λιθουανών σεφ για το 2021

1. Παγωτό με γεύση μαύρο ψωμί σίκαλης: «Μια δροσιστική εμπειρία με αλμυρά και τραγανά κομμάτια ψωμιού».

2. Παγωτό με αγγούρι και μέλι: «Μια κλασική λιθουανική λιχουδιά και η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού».

3. Πεπαλαιωμένο τυρί Džiugas και παγωτό κράνμπερι: «Οι πικάντικες γεύσεις γλυκιάς και μεταξένιας κρέμας από το δημοφιλές λιθουανικό σκληρό τυρί Džiugas και φρέσκα και πικάντικα κράνμπερι. Σερβίρεται με ένα τραγανό μπισκότο τυριού».

4. Κέρατο από άλκη και καπνιστό παγωτό εποχής με μούρα: «Οι μικτές γεύσεις σκόνης κέρατων από άλκες (που τα αρσενικά ζώα στην άγρια φύση «ρίχνουν» κάθε χρόνο), τα εποχιακά μούρα με καπνό και η παλαιωμένη βύνη τοπικής παραγωγής δημιουργούν μια… παγωμένη εμπειρία ζωής».

5. Επιδόρπιο κατεψυγμένου γιαουρτιού με σορμπέ σαλάτας και αγγούρια: «Το γιαούρτι με γεύση παγωμένη λευκή σοκολάτα σερβίρεται μαζί με φρέσκες λωρίδες αγγουριού και ένα παγωμένο πράσινο σορμπέ, που παρασκευάζεται από μάραθο, μαρούλι, φρέσκο δυόσμο και άλλα βότανα μπαχαρικών».

6. Παγωτό τριαντάφυλλο τσαγιού Pažaislis: «Τριαντάφυλλα τσαγιού κοσμούν τη Μονή Pažaislis για αιώνες. Αυτά τα εξαιρετικά αρωματικά λουλούδια θα κάνουν μια εξαιρετική γεύση παγωτού, που αντικατοπτρίζει την λουλουδάτη ατμόσφαιρα του μοναστηριού ».

7. Παγωτό ανθού φιλύρα με κέικ μελιού: «Σερβίρεται με μια φέτα τραγανό κέικ μελιού – ένα κέρασμα εμπνευσμένο από τις αρχαίες συνταγές του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας».

8. Παγωτό αβοκάντο με πουρέ πεπόνι: «Το αβοκάντο – ένα φρούτο που κατακτά επιτυχώς τον κόσμο των τροφίμων – εισέρχεται επίσης στη χώρα των παγωμένων λιθουανικών απολαύσεων».

9. Παγωτό με καστανό βούτυρο και καραμελωμένα αχλάδια: «Το γλυκό καστανό βούτυρο αναμεμειγμένο με δροσερό παγωτό βανίλια παγώνει αμέσως, δημιουργώντας τραγανές νιφάδες καραμέλας. Εν τω μεταξύ, τα καραμελωμένα αχλάδια, που σερβίρονται στο πλάι εξισορροπούν τη γεύση και προσθέτουν φρουτώδη φρεσκάδα».

Με πληροφορίες από dailyreporter.gr

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα