Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούν τα παιδιά να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ;

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΜπορούν τα παιδιά να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ;
spot_img

Είναι η μπύρα χωρίς αλκοόλ ασφαλής για παιδιά ή προαναγγέλλει την ανάπτυξη μιας κακής συνήθειας;

Ακόμα και αν στην Ελλάδα η εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους είναι πιο «χαλαρή», μιας και πολύ λίγοι είναι αυτοί που ζητούν ταυτότητα σε μπαρ και καταστήματα, είναι ξεκάθαρο πως τα παιδιά κάτω των 18 δεν μπορούν και δεν πρέπει να καταναλώνουν αλκοόλ και είναι παράνομο να τους χορηγηθεί.

- Advertisement -

Αλλά τι γίνεται με την μπύρα χωρίς αλκοόλ; Μπορεί ένας ανήλικος να την καταναλώσει;

Ας αρχίσουμε πρώτα με το από τι αποτελείται μια μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ακόμα και αν αναγράφεται στη συσκευασία ως «άνευ» ή με 0% αλκοόλ, στην πραγματικότητα μπύρα χωρίς αλκοόλ θεωρείται αυτή που έχει λιγότερο από 0,5% ABV που τεχνικά δεν θεωρείται σημαντική ποσότητα.

Οπότε ενώ δεν είναι τυπικά παράνομο να καταναλώνει ένα παιδί κάτω των 18 μια μπύρα χωρίς αλκοόλ, είναι λάθος, καθώς δεν πρόκειται για ένα εντελώς μη αλκοολούχο ποτό και πολλές φορές μπορεί να δοθεί σε παιδιά νομίζοντας ότι είναι σαν αναψυκτικό.

Επομένως, κανένα παιδί κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να καταναλώνει μπύρα χωρίς αλκοόλ, έστω και αν αυτό γίνεται σπάνια.

Η αρνητική απάντηση στην ερώτηση αυτή έγκειται στο ότι επιτρέποντας στα παιδιά να πίνουν μη αλκοολούχα μπύρα όταν είναι ακόμη μικρά, μπορεί να ενθαρρυνθεί η κατανάλωση αλκοόλ από νωρίς στην ηλικία τους και να μην αποκτήσουν αίσθηση του μέτρου και της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Φυσικά, το αν ο γονιός θα το επιτρέψει ή όχι υπόκειται αποκλειστικά στην ευχέρειά του, μιας και πρόκειται για το παιδί του και η κάθε οικογένεια έχει τις δικές της αρχές και όρια. Ωστόσο, πρέπει να έχουν στο νου τους αφενός τις αρνητικές συνέπειες που ενέχει η κατανάλωση αλκοόλ σε μικρή ηλικία και αφετέρου το πού μπορεί ακόμα και μια φαινομενικά «αθώα» συνήθεια να οδηγήσει αν δεν μπουν όρια από νωρίς.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα