Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούν τα παιδιά να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ;

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΜπορούν τα παιδιά να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ;
spot_img

Είναι η μπύρα χωρίς αλκοόλ ασφαλής για παιδιά ή προαναγγέλλει την ανάπτυξη μιας κακής συνήθειας;

Ακόμα και αν στην Ελλάδα η εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους είναι πιο «χαλαρή», μιας και πολύ λίγοι είναι αυτοί που ζητούν ταυτότητα σε μπαρ και καταστήματα, είναι ξεκάθαρο πως τα παιδιά κάτω των 18 δεν μπορούν και δεν πρέπει να καταναλώνουν αλκοόλ και είναι παράνομο να τους χορηγηθεί.

Αλλά τι γίνεται με την μπύρα χωρίς αλκοόλ; Μπορεί ένας ανήλικος να την καταναλώσει;

Ας αρχίσουμε πρώτα με το από τι αποτελείται μια μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ακόμα και αν αναγράφεται στη συσκευασία ως «άνευ» ή με 0% αλκοόλ, στην πραγματικότητα μπύρα χωρίς αλκοόλ θεωρείται αυτή που έχει λιγότερο από 0,5% ABV που τεχνικά δεν θεωρείται σημαντική ποσότητα.

Οπότε ενώ δεν είναι τυπικά παράνομο να καταναλώνει ένα παιδί κάτω των 18 μια μπύρα χωρίς αλκοόλ, είναι λάθος, καθώς δεν πρόκειται για ένα εντελώς μη αλκοολούχο ποτό και πολλές φορές μπορεί να δοθεί σε παιδιά νομίζοντας ότι είναι σαν αναψυκτικό.

Επομένως, κανένα παιδί κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να καταναλώνει μπύρα χωρίς αλκοόλ, έστω και αν αυτό γίνεται σπάνια.

Η αρνητική απάντηση στην ερώτηση αυτή έγκειται στο ότι επιτρέποντας στα παιδιά να πίνουν μη αλκοολούχα μπύρα όταν είναι ακόμη μικρά, μπορεί να ενθαρρυνθεί η κατανάλωση αλκοόλ από νωρίς στην ηλικία τους και να μην αποκτήσουν αίσθηση του μέτρου και της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Φυσικά, το αν ο γονιός θα το επιτρέψει ή όχι υπόκειται αποκλειστικά στην ευχέρειά του, μιας και πρόκειται για το παιδί του και η κάθε οικογένεια έχει τις δικές της αρχές και όρια. Ωστόσο, πρέπει να έχουν στο νου τους αφενός τις αρνητικές συνέπειες που ενέχει η κατανάλωση αλκοόλ σε μικρή ηλικία και αφετέρου το πού μπορεί ακόμα και μια φαινομενικά «αθώα» συνήθεια να οδηγήσει αν δεν μπουν όρια από νωρίς.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα