Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς καθαρίζουμε το καμένο φαγητό από τον πάτο της ανοξείδωτης κατσαρόλας;

Αρχικήκαμμένη κατσαρόλαΠώς καθαρίζουμε το καμένο φαγητό από τον πάτο της ανοξείδωτης κατσαρόλας;
spot_img

Με ελάχιστα, απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Έχετε μια κατσαρόλα στην κουζίνα από την οποία περνούν τα πάντα και μόνο όταν αυτή είναι γεμάτη με κάποιο άλλο φαγητό αποφασίζεται να ανοίξετε το ντουλάπι και να βγάλετε κάποια άλλη…

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε βολευτεί κάτι δύσκολα το αποχωριζόμαστε! Τι γίνεται όμως αν αυτή η αγαπημένη μας κατσαρόλα έχει υπολείμματα καμένου φαγητού στον πάτο της;
Το βραστό νερό μπορεί να κάνει το θαύμα και να της ξαναχαρίσει την προηγούμενη λάμψη της.

Τι Χρειάζεστε

Υλικά

Μαγειρική σόδα
Βραστό νερό
Διχτυωτό πανί πιάτων

Εξοπλισμός

Μαγειρική εστία

Οδηγίες

1. Βάλτε τη λερωμένη σας κατσαρόλα ή το τηγάνι σε μια εστία. Γεμίστε μέχρι πάνω με νερό.

2. Ανάψτε τη φωτιά και αφήστε το νερό να πάρει βράση. Αφήνουμε το βρασμό για 20 λεπτά.

3. Δοκιμάζουμε αν το καμένο φαγητό ξεκολλά από τον πάτο ξύνοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το υγρό.

5. Καλύπτουμε τον πάτο με μαγειρική σόδα και τρίβουμε πανί πιάτων.

6. Ξεπλένουμε καλά και ξεκινάμε για νέες γαστρονομικές περιπέτειες στο αστραφτερό «νέο» σκεύος

Πρόσθετα tips

Εάν το τηγάνι σας είναι ιδιαίτερα καμένο και ένας γύρος βραστό νερό δεν φέρει 100% αποτέλεσμα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά ρίξτε αρκετό ξύδι ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού πριν προσθέσετε το νερό. Το βραστό νερό με ξύδι είναι εξαιρετικό στους σκληρούς λεκέδες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

Πως το παθογόνο Listeria ξεγελάει τα τεστ ανίχνευσης – Ερευνητές αναπτύσσουν νέες μεθόδους

Ξετυλίγοντας το μυστήριο του "λήθαργου" στα παθογόνα των τροφίμων για πιο αποτελεσματική εξάλειψη.

Πόσο μολυσμένα με δισφαινόλη Α είναι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Η ουσία αυτή εξασθενεί το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, επηρεάζει τον μεταβολισμό την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο