Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες καφέ από τις κούπες

ΑρχικήΟικιακάΠώς να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες καφέ από τις κούπες
spot_img

Συχνά είναι εύκολο να αναγνωρίσετε την αγαπημένη κούπα καφέ κάποιου. Όταν δεν είναι γεμάτη με τον ζεστό και αγαπημένο του καφέ, ίσως να δείτε αντιαισθητικούς καφέ λεκέδες που έχουν σημαδέψει τα εσωτερικά τοιχώματα. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το φλιτζάνι περνάει από το πλυντήριο πιάτων, αυτοί οι καφέ λεκέδες μοιάζουν παντοτινοί. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μειώσετε την εμφάνισή τους χρησιμοποιώντας κάτι που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Σύμφωνα με το The Kitchn , η μαγειρική σόδα είναι το κλειδί για την αποκατάσταση των λεκιασμένων κεραμικών φλιτζανιών και μπορεί να τα επαναφέρει στην αρχική τους άρτια εικόνα.

- Advertisement -

Για να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο στο σπίτι, ξεκινήστε ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου σκόνη στο κάτω μέρος της κούπας. Προσθέστε λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα και, στη συνέχεια, τρίψτε το γύρω από το εσωτερικό της κούπας χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι. Το μείγμα δρα ως απαλό λειαντικό ενάντια στους επίμονους λεκέδες. Μετά από λίγα λεπτά τρίψιμο, ξεπλύνετε και στεγνώστε την κούπα σας όπως θα κάνατε αφού την καθαρίσετε κανονικά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο με άλλα είδη που λερώνονται από καφέ στο σπίτι σας. Εάν το κάτω μέρος της γυάλινης καράφας σας δεν φαίνεται τόσο καθαρό όσο όταν το αγοράσατε, δοκιμάστε να το καθαρίσετε με μια πάστα μαγειρικής σόδας. Μπορεί να υπάρχει κάποιος παρατεταμένος αποχρωματισμός, αλλά η λύση θα εξακολουθήσει να αφαιρεί περισσότερους λεκέδες από το σκέτο υγρό πιάτων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα