Κάνοντας τα γιαούρτια να διατηρούνται περισσότερο.
Όσοι αγαπούν τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά σίγουρα έχουν γιαούρτια στο ψυγείο τους, μιας και πάνε με τα περισσότερα φαγητά και αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για σνακ, γεμάτο με προβιοτικά. Ωστόσο, όπως και οτιδήποτε φτιάχνεται από γάλα, τα γιαούρτια μουχλιάζουν εύκολα.
Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε το πρόωρο μούχλιασμα και να αποτρέψουμε το να χαλάσει, εφαρμόζοντας μερικές τακτικές κατά την αποθήκευση στο ψυγείο.
Για αρχή, πρέπει να διασφαλίζουμε ότι το δοχείο είναι αεροστεγές και το ψυγείο σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών Κελσίου. Πρέπει να θυμόμαστε, επίσης, ότι στην περίπτωση που ένα γιαούρτι ανοιχτεί, μπορεί να καταναλωθεί καλύτερα μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. Ωστόσο, με την παρακάτω μέθοδο, η ζωή του μπορεί να παραταθεί ως και δύο εβδομάδες.
Μία από τις τακτικές που δεν γνωρίζαμε και διαβάσαμε στην Huffington Post περιλαμβάνει το να γυρίζουμε το δοχείο ανάποδα κατά την αποθήκευση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η μέθοδος δημιουργεί ένα κενό που αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων.
Η έλλειψη αέρα στο επάνω μέρος του δοχείου σημαίνει επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό να σχηματιστούν κρύσταλλοι. Φυσικά, πρέπει το δοχείο να είναι καλά σφραγισμένο προτού το αναποδογυρίσουμε και να τοποθετήσουμε ένα πιατάκι από κάτω για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές.
Επίσης, δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετούμε τα γιαούρτια μας στην πόρτα του ψυγείου, επειδή το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του κάνει τη θερμοκρασία ασταθή, μεταδίδοντας θερμότητα στα προϊόντα. Αυτό ισχύει και για άλλα τρόφιμα, όπως αυγά ή γάλα.