ΑρχικήΟικιακάΠως να γεμίζετε και πως να αδειάζετε σωστά το πλυντήριο πιάτων

Πως να γεμίζετε και πως να αδειάζετε σωστά το πλυντήριο πιάτων

3 λεπτά ανάγνωσης

Τα πρέπει και τα “μη” στην τοποθέτηση οικιακών σκευών μέσα στα πλυντήρια πιάτων.

Τα πλυντήρια πιάτων είναι μια από τις πιο «εργατικές» οικιακές συσκευές. Σε καθημερινή βάση, μας βοηθάνε και “δουλεύουν υπερωρίες” σε γιορτές και σπιτικές συγκεντρώσεις. Η Οργάνωση Consumer Reports, έδωσε συμβουλές, μετά από σχετικές μελέτες για τον καλύτερο τρόπο τοποθέτησης των οικιακών σκευών μέσα στο πλυντήριο.

- Advertisement -

Καταρχήν το να το γεμίζετε υπερβολικά και να τοποθετείτε τα σκεύη σε λάθος σημείο δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα καθαριότητας και λάμψης. Καλό θα είναι να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης του πλυντηρίου αλλά γενικά θα πρέπει να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες.  

Φλιτζάνια, ποτήρια και μικρά μπολ πρέπει να τοποθετούνται στο επάνω ράφι. Αποφύγετε τον συνωστισμό, που αυξάνει τον κίνδυνο θραύσης και εμποδίζει τη ροή του νερού και του απορρυπαντικού. Τα πλαστικά που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων πρέπει να τοποθετούνται επίσης στην επάνω σχάρα, μακριά από οποιοδήποτε θερμαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση.

- Advertisement -

Στο κάτω ράφι μπαίνουν τα πιάτα, τα μπολ σερβιρίσματος και άλλα μεγάλα αντικείμενα. Απομακρύνεται τα υπολείμματα  φαγητού αλλά το προξέπλυμα δεν είναι απαραίτητο με τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων, επειδή διαθέτουν αισθητήρες που προσαρμόζουν τον κύκλο πλύσης ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα. 

Πιατέλες, σανίδες κοπής που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων και άλλα μεγάλα σκεύη πρέπει να τοποθετούνται προς τα πλαϊνά και πίσω, έτσι ώστε ο βραχίονας ψεκασμού να έχει ευελιξία να κινείται ελεύθερα. Τοποθετήστε αντικείμενα με ψημένο φαγητό με την όψη προς τα κάτω και προς τον κάτω βραχίονα ψεκασμού. Το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορούν συνήθως να μπουν στο πλυντήριο πιάτων, αλλά ο ορείχαλκος, ο μπρούτζος, το ξύλο και η πορσελάνη με φύλλα χρυσού πρέπει να πλένονται στο χέρι για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός ή η ζημιά. Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων μπορούν να μπουν στο κάτω ράφι, αλλά μην τα χρησιμοποιείτε μαζί με εύθραυστη πορσελάνη.

Τα πιρούνια και τα κουτάλια πρέπει να τοποθετούνται στο καλάθι με τις λαβές προς τα κάτω. Όμως οι λαβές των μαχαιριών πρέπει να είναι προς τα πάνω, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού όταν αδειάζετε το πλυντήριο.

Εκφόρτωση
Αδειάστε πρώτα το κάτω ράφι. Διαφορετικά, το νερό που συγκεντρώνεται στις κοίλες επιφάνειες των κούπες και των ποτηριών στο επάνω ράφι θα χυθεί στα πιάτα, και τα σκεύη που βρίσκονται στην κάτω σχάρα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.