Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3 ξεχωριστά κοκτέιλ για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγές3 ξεχωριστά κοκτέιλ για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο
spot_img

Συνταγές κοκτέιλ, εμπνευσμένες από αγαπημένα φθινοπωρινά συστατικά, όπως pumpkin spice και μήλο.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας, τα κοκτέιλ είναι παντός καιρού. Και πάντα υπάρχει λόγος για να απολαύσουμε ένα κοκτέιλ! Είτε είναι η άφιξη της πιο βροχερής εποχής του χρόνου είτε το Halloween που έρχεται στις 31 Οκτωβρίου.

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσουμε τα συστατικά που συνδέουμε με την εποχή για να δημιουργήσουμε κοκτέιλ που παραμένουν ελαφριά και λαμπερά, αλλά και πλούσια σε αρώματα και γεύσεις. Η Associated Press μοιράζεται μερικές συνταγές για τα πιο φθινπωρινά κοκτέιλ, για να διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες στο αλκοόλ ακόμα περισσότερο.

Pumpkin Spiced Μαρτίνι

Σίγουρα έχετε ακούσει για latte μπαχαρικών κολοκύθας (pumpkin spice), αλλά  κοκτέιλ; Ο συνδυασμός του μήλου, τα μπαχαρικά της κολοκύθας, το φυσικά γλυκό μπέρμπον είναι ένας ήδη εξαιρετικός συνδυασμός, αλλά, εναλλακτικά, η βότκα, πέρα από έντονη γεύση, προσδίδει αυτή την αίσθηση «ζεστασιάς» στο κοκτέιλ.

 Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι μηλίτη μήλου
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
  • 85 ml βότκα ή μπέρμπον
  • Μια μικρή μεζούρα bitters σοκολάτας
  • Μια μικρή μεζούρα bitters πορτοκαλιού
  • 6 έως 10 κόκκοι αλάτι kosher ή ροζ
  • Παγάκια

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, σιγοβράστε τον μηλίτη και τα μπαχαρικά κολοκύθας μέχρι να πήξουν και να μειωθούν σε 2 κουταλιές της σούπας, για 10 με 15 λεπτά. Ψύξτε και μετά αδειάστε σε ένα σέικερ για κοκτέιλ (χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να ξύσετε το τηγάνι για να πάρετε όλο το σιρόπι). Προσθέστε το μπέρμπον ή τη βότκα, τα bitter σοκολάτας, τα bitter πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακινήστε με παγάκια. Σούρωσε, σερβίρετε και απολαύστε.

Spiced Apple Κοκτέιλ

Χρησιμοποιήστε μήλα με υψηλή οξύτητα και πολλή γεύση, όπως το Honeycrisp ή το Macoun. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Licor 43 είναι ένα Ισπανικό λικέρ με νότες βανίλιας, ενώ το Ancho Reyes είναι ένα μεξικάνικο λικέρ με ήπια θερμότητα τσίλι. Ο συνδυασμός δημιουργεί ένα γλυκό, αλμυρό και απαλά πικάντικο κοκτέιλ. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τις συγκεκριμένες επωνυμίες, αντικαταστήστε με κάτι παρόμοιο ή χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να αποτυπώσετε τις γεύσεις με άλλο τρόπο.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 μεγάλες, αλλά λεπτές φέτες φρέσκο ​​μήλο
  • 1 κουταλιά της σούπας αγαύη ή απλό σιρόπι
  • 60 ml μπέρμπον
  • 1 κουταλιά της σούπας Licor 43
  • 1 κουταλιά της σούπας Ancho Reyes
  •  Μια μικρή μεζούρα bitters
  • 6 έως 10 κόκκοι αλάτι kosher
  • Πάγο

Εκτέλεση:

Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε γρήγορα τις φέτες μήλου και το σιρόπι. Προσθέστε το μπέρμπον, το Licor 43, το Ancho Reyes, τα bitters και το αλάτι. Ανακατέψτε με τον πάγο και στη συνέχεια σουρώστε σε ένα ποτήρι γεμάτο μέχρι τη μέση με τριμμένο πάγο.

Buttered Rum (Βουτυρωμένο Ρούμι)

Παραδοσιακά, το βουτυρωμένο ρούμι είναι ένα ζεστό κοκτέιλ, στο οποίο ένα κομμάτι βούτυρο λιώνεται σε ένα ζεστό μείγμα από ρούμι, μηλίτη μήλου και μπαχαρικά.

Για το συγκεκριμένο κοκτέιλ, όμως, χρησιμοποιείται μια τεχνική που είθισται συχνά με το ουίσκι, δηλαδή το «πλύσιμο» με λίπος. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη ενός γευστικού λιπαρού συστατικού, όπως το μπέικον ή το βούτυρο, σε ένα ποτό. Μετά από ένα σύντομο έγχυμα, κρυώνει έτσι ώστε το λίπος να στραγγίζεται εύκολα, αφήνοντας πίσω μόνο τη γεύση του. Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ρούμι πλούσιο σε βούτυρο!

Θα χρειαστείτε:

  • 60 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας αγαύη ή απλό σιρόπι
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Παγάκια
  • 30 ml σκληρός μηλίτης μήλου

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό ποτήρι ανακατέψτε το ρούμι και το βούτυρο. Αφήνετε για 5 λεπτά και μετά τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Τοποθετήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι για κοκτέιλ και μετά ρίξτε το μείγμα βουτύρου-ρούμι μέσα σε αυτό και έπειτα σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Πετάξτε το βούτυρο. Προσθέστε το λικέρ πορτοκάλι, το σιρόπι και το μοσχοκάρυδο και μετά ανακινήστε με παγάκια. Σουρώνετε σε κουπέ και στη συνέχεια προσθέτετε τον μηλίτη. Έπειτα, απολαύστε!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα